Каховка
» » Закон про Державну службу наблизив її до європейських стандартів, - Олена Ледовських (відео)

    Закон про Державну службу наблизив її до європейських стандартів, - Олена Ледовських (відео)


    Закон про Державну службу, ініційований Урядом Арсенія Яценюка та підтриманий Верховною Радою, є революційним у законодавчому врегулюванні, професіоналізації державної служби і наближенні її до європейських стандартів.

    Про це заявила перший заступник голови Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, представник фракції “Народний фронт” Олена Ледовських під час тематичного засідання Комітету, присвяченого першим підсумкам впровадження Закону України "Про державну службу".

    Вона зазначила, що 1 травня поточного року виповнився рік з моменту вступу у дію закону “Про державну службу”, який був ухвалений Верховною Радою України 10 грудня 2015 року (ініційований Урядом Арсенія Яценюка. - Ред.).

    “Цим законом ми, фактично, розпочали стратегічну реформу державного управління і його відверто можна вважати революційним у законодавчому врегулюванні, професіоналізації державної служби і наближенні її до найкращих європейських стандартів”, - наголосила Олена Ледовських.

    “Серед еволюційних змін, запроваджених законом, насамперед слід відзначити такі: чітке окреслення сфери дії закону та виведення за його межі політичних посад, посад патронатної служби, а також посад працівників, які виконують функції з обслуговування та допоміжні функції; впровадження принципу політичної неупередженості державних службовців; запровадження посад державних секретарів міністерств, які є керівниками державної служби в цих органах”, - підкреслила парламентар.

    Крім того, за її словами, важливими є такі зміни, як: створення комісії з питань вищого корпусу державної служби як постійно діючого колегіального органу; запровадження системної класифікації посад державної служби в залежності від характеру та обсягу повноважень державних службовців, їх кваліфікації та професійної компетентності; визначення єдиних умов вступу на державну службу через відкритий конкурс; встановлення пенсійного забезпечення державних службовців на загальних умовах; створення нових підходів до системи оплати праці державних службовців, які ґрунтуються на класифікації посад державної служби за групами оплати праці та за юрисдикцією державних органів, а також зрозумілої структури самої заробітної плати державного службовця, де переважну частину складатиме посадовий оклад.

    Як повідомила Олена Ледовських, сьогодні вже можна підводити перші підсумки впровадження реформи державної служби, започаткованої цим законом. У зв'язку з цим комітет попередньо звернувся до Прем’єр-міністра з проханням доручити міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади та обласним державним адміністраціям надати інформацію щодо найбільш резонансних як у суспільстві, так і серед державних службовців питань, а саме: нових умов оплати праці державних службовців; проведених конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби.

    “З цією ж метою на запит комітету Офісом з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України було здійснено аналіз реформи умов оплати праці державних службовців. Крім того, Європейським інформаційно-дослідницьким центром було підготовлено довідку щодо законодавчого врегулювання правил етичної поведінки державних службовців у країнах Європейського Союзу”, - резюмувала Олена Ледовських.



    источник НФ


    Похожие новости
  • В Каховці виконком втретє не спроможний провести засідання
  • Парламент має ухвалити закон про 75% мовлення державною мовою на телебаченні, - Микола Княжицький (відео)
  • Лілія Гриневич: Угоду зі США про співробітництво у сфері науки та технологій буде відновлено
  • Андрій Тетерук: Треба мати єдину стратегію повернення окупованих територій (відео)
  • НАБУ саботує розслідування замовної дискредитаційної кампанії проти Уряду Яценюка, - народний депутат

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
09 октябрь І знову про проблеми садівників - Максим Бурбак

06 октябрь Від щирого серця вітаю рідні Чернівці з 610 річницею! - Максим Бурбак

05 октябрь Таких управителів житлових будинків «вибрала» нова міська влада - Максим Бурбак

05 октябрь Сьогодні новообрані члени ЦВК прийняли присягу - Максим Бурбак

04 октябрь «Народний фронт» підтримує законопроект про українську мову, який є вимогою учасників

Топ новини