Каховка
» » Максим Бурбак: Закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі почне діяти лише після відновлення там української влади (відео)

    Максим Бурбак: Закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі почне діяти лише після відновлення там української влади (відео)


    Парламент ухвалить своє рішення щодо початку виконання закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей лише після повного і остаточного виведення за межі України російських окупаційних військ.

    Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

    "Народний фронт" заявляє про свою жорстку умову. Положення закону №1680-VII від 16 вересня 2014 року, включно з проведенням виборів на цій території, можуть набути чинності лише після повного і остаточного виводу за межі України російських окупаційних військ", - заявив керівник фракції.

    "Порядок верифікації факту виведення окупаційних сил буде встановлений законом №7163 (про забезпечення державного суверенітету на Донбасі), який ми щойно проголосували", - сказав Бурбак.

    Він наголосив, що "Народний фронт" послідовно підтримує мирне врегулювання російсько-українського конфлікту, якщо план такого врегулювання відповідає Конституції і законодавству України, українським національним інтересам і нормам міжнародного права.

    Водночас він акцентував увагу на неприпустимості примушення України до "політичних рішень". "Неприпустимо, щоб увесь процес врегулювання конфлікту полягав у змушуванні України до "політичних рішень". Першим і обов’язковим кроком має бути виконання Росією безпекових положень Мінських домовленостей. Україна не порушує своїх зобов’язань за "Мінськом", а лише захищається", - наголосив Максим Бурбак.

    "Важке озброєння української сторони залишається там, куди воно було відведено згідно з умовами перемир’я. Росія досі не виконала ЖОДНОГО свого зобов’язання. Отже, ми категорично не можемо переходити до виконання політичної частини домовленостей. Тим більше, поки не може бути й мови про так зване "проведення виборів на Донбасі". Спочатку військова деокупація, верифіковане виведення російських військ і контроль України над державним кордоном. Лише потім можна говорити про все інше", - резюмував керівник фракції.



    джерело НФ


    Похожие новости
  • Максим Бурбак: Росія не миротворець – це агресор
  • Максим Бурбак: Росія не миротворець – це агресор
  • Максим Бурбак: Росія не миротворець – це агресор
  • Рішення щодо миротворців на Донбасі не може бути прийняте без схвалення у Верховній Раді
  • Представники влади повинні мати лише українське громадянство, – Максим Бурбак (відео)

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
06 октябрь Максим Бурбак: Закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі почне діяти лише

05 октябрь «Народний фронт» закликає прискорити ухвалення антикорупційного судочинства, - Андрій

04 октябрь В центре Херсона столкнулись две легковушки

04 октябрь Херсонська обласна рада виганяє дітей-спортсменів із приміщення Обласного палацу молоді і

04 октябрь Каховские легкоатлеты удачно выступили на открытом кубке Херсонской области

Топ новини