Каховка
» » На щорічний Open Data Forum у Херсоні приїдуть експерти з усієї країни

    На щорічний Open Data Forum у Херсоні приїдуть експерти з усієї країни


    На щорічний Open Data Forum у Херсоні приїдуть експерти з усієї країни

    В Херсоні 29—30 вересня відбудеться вже третій регіональний форум відкритих даних. Захід проводить фонд «Об’єднання» за підтримки партнерських організацій та Херсонської міської ради. Цього року форум включатиме серію майстер-класів та семінарів, де експерти покажуть, яким чином можна використовувати сучасні технології для запобігання корупції та розвитку громад. Протягом попередніх років учасниками херсонського форуму були експерти з відомих українських та міжнародних організацій: Google, Британська рада, Transparency International, ООН, Міжнародний фонд «Відродження» та інші. На третій форум також збереться чимало цікавих гостей, серед яких мають бути директор Freedom House Ukraine Метью Шааф, гендиректор платформи YouControl Сергій Мільман, експерт з питань демократичного врядування ПРООН Діана Зубко.

    За словами організаторів, перший день форуму проходитиме у форматі лекторію. Експерти говоритимуть про сучасний стан використання відкритих даних і демократії в Україні, технології, які надають можливість знизити корупцію і розвивати громади, а також про використання IT-рішень для побудови відкритого бізнесу, вміння обробляти відкриті дані й робити з них цікаві журналістські матеріали. Наступного дня відбудуться двогодинні майстер-класи для людей, які виявлять бажання практично попрацювати з експертами. Участь у Форумі відкритих даних безкоштовна, але за попередньою реєстрацією на сайті https://odf-2017.fundunion.org.

    «Подібні заходи, на які приїжджають знані спікери і представляють передові технології, як правило, відбуваються в Києві, Одесі, Львові. А натомість такі міста, як Херсон, хоч вони і є обласними центрами, залишаються дещо осторонь. Зібрати експертів в одному місці й в один день потребує чималих зусиль. Але справа того варта. Їхні погляди сфокусовуються на регіонах. Вони більше дізнаються про локальні ініціативи та активних громадян», — коментує співорганізатор форуму Юрій АНТОЩУК.

    «Тут теж є багато проблем, ба навіть більше, ніж у столиці, а тому дуже важливо привертати увагу до них, а також до можливостей розвитку та співпраці. Не кожен сільський голова чи активіст із районного центру поїде на подібний захід у Київ. Розуміючи це, ми даємо їм змогу практично на місці отримати інформацію з перших вуст щодо розвитку технологій, впровадження державних, регіональних програм у сфері відкритих даних, ба навіть налагодити партнерські відносини з експертами, — додає Юрій. — Загалом, Open Data Forum — це шанс для дійсно активних громадян Херсонщини, який кожен використовує по-різному: хтось знайомиться з експертами, хтось впроваджує технології у себе, а хтось підвищує свою кваліфікацію».

    Рідна Херсонщина


    Похожие новости
  • В Новой Каховке состоится юбилейный инвестиционный форум
  • У середу розкажуть про стан місцевої демократії в містах Херсонської області
  • На Херсонщині з початку року не зафіксовано порушень свободи слова
  • "Народний фронт" виконав найбільше передвиборчих обіцянок
  • Арсеній Яценюк - учасникам Київського Безпекового Форуму: Ми з вами спільно творимо нову історію України та Європи

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
  • 15 февраль

    У День закоханих херсонські молодята штурмують РАГСи

    У День святого Валентина херсонські молодята буквально штурмують РАГС. Так, сьогодні в Херсоні зареєструють десять шлюбів, а в звичайні дні церемоній

    Подробнее 0
Новi статтi
15 февраль У Києві відкривається масштабна фотовиставка Османа Карімова «75 відтінків Олега Ляшка»

15 февраль У День закоханих херсонські молодята штурмують РАГСи

15 февраль У магазинах на Арабатській стрілці можна купити страусині яйця

15 февраль У Каховці торгують несвіжими продуктами

15 февраль У Новій Каховці двоє безробітних пограбували секонд-хенд

Топ новини