Каховка
» » Українці з 2 квітня почнуть обирати собі лікарів

    Українці з 2 квітня почнуть обирати собі лікарів


    Українці з 2 квітня почнуть обирати собі лікарів

    Міністерство охорони здоров'я України затвердило порядок надання медичної допомоги для лікарів первинної ланки. Документ є обов'язковим для всіх закладів охорони здоров'я та починає діяти з 2 квітня.

    Вибрати свого терапевта для дорослого, педіатра для дитини або сімейного лікаря для всієї родини можна за умови що він працює в поліклініці, підключеної до системи Електронне здоров'я.

    Підписуючи декларацію з обраним лікарем, ви повідомляєте державі через Національну службу охорони здоров'я України, що гроші за ваше обслуговування повинні надходити саме в цю поліклініку.

    Тому декларація фактично є формою заяви. Її можна перепідписувати: вона діє до тих пір, поки пацієнт не вирішить змінити свого лікаря. Порядок визначає, що терапевта можна вибирати в будь-якій поліклініці, незалежно від місця прописки або проживання. Але поліклініка повинна бути підключено до системи Електронне здоров'я.

    У таких поліклініках з'являться наклейки "Тут можна вибрати свого лікаря". Терапевти, педіатри та сімейні лікарі будуть надавати первинну допомогу: ставити діагнози і лікувати найбільш поширені хвороби, травми, отруєння. При необхідності лікар дасть направлення до фахівця вторинної або третинної допомоги - лора, ендокринолога, хірурга і т.п. - або буде консультуватися з ними щодо лікування.

    Лікар також буде надавати невідкладну допомогу при гострому розладі фізичного або психічного здоров'я, а то й потрібно екстреної, спеціалізованої або високоспеціалізованої медичної допомоги та виявляти ризики для здоров'я (проконсультує, як поступово звільнитися від шкідливих звичок, де знайти додаткову допомогу і перейти на здоровий спосіб життя) .

    Лікар також видасть потрібну довідку, листок непрацездатності, направлення для проходження медико-соціальної експертизи та інше. Записатися до лікаря можна буде особисто, по телефону, електронній пошті або іншими доступними засобами.

    При необхідності лікар може виїхати до пацієнта додому. Потреба виїзду лікар і пацієнт вирішують разом. Мова йде не про екстрену допомогу - служба "швидкої" буде працювати в звичному режимі. Якщо лікар у відпустці або з інших причин не може прийняти пацієнта, то установа охорони здоров'я повинно забезпечити заміну і заздалегідь повідомити його пацієнтів.

    Згідно з порядком, оптимальний обсяг практики для сімейного лікаря становить 1800 пацієнтів, терапевта - 2000, педіатра - 900. Однак в залежності від демографічних, інфраструктурних та інших особливостей населеного пункту кількість пацієнтів може змінюватися.

    Доцільність підписання декларацій з великою кількістю пацієнтів буде узгоджуватися при укладенні договору поліклініки з Національною службою здоров'я. Наприклад, якщо сімейний лікар працює в селі, де проживає понад 2000 чол., То всі жителі зможуть обслуговуватися у нього.


    Похожие новости
  • Консультує Міністр: процедура реєстрації дитини після народження
  • У Херсоні судять російського екс-міністра охорони здоров'я Криму
  • Департамент охорони здоров'я Херсонської ОДА попереджає про нову епідемії грипу
  • Прес-конференція Міністерства охорони здоров’я та практикуючими лікарями щодо реєстрації Мін’юстом наказу МОЗ для запровадження в українських медичних закладах міжнародних протоколів лікування.
  • Центр допомоги учасникам АТО Херсонської області

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
15 ноябрь Херсонська команда "Народного фронту" масштабну агітаційну роботу

28 октябрь З Днем автомобіліста і дорожника! - Максим Бурбак

26 октябрь Цікаву відписку отримав від Управління держпраці - Максим Бурбак

23 октябрь В Комітеті виборців України порахували як депутати відвідували засідання парламенту - Максим

22 октябрь В 7-й раз Хотинська центральна районна лікарня отримує гуманітарний вантаж - Максим Бурбак

Топ новини