Каховка
» » За ініціативи Мінінфраструктури схвалено Стратегію підвищення безпеки дорожнього руху в Україні

    За ініціативи Мінінфраструктури схвалено Стратегію підвищення безпеки дорожнього руху в Україні


    За ініціативи Мінінфраструктури схвалено Стратегію підвищення безпеки дорожнього руху в Україні

    За пропозицією міністра інфраструктури, представника партії «Народний фронт» Володимира Омеляна Уряд схвалив Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

    Відповідний проект Володимир Омелян презентував сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

    «Дорожній фонд передбачає, що 5% коштів буде спрямовано саме на забезпечення безпеки руху на автошляхах. Вперше ми маємо захищену статтю фінансування на безпеку. Очікується, що 2018 року на безпеку буде спрямовано 1,6 млрд гривень, 2019-го – 2,5 млрд, а з 2020 – щонайменше 3,5 млрд. Україна може і має скоротити рівень смертності на дорогах щонайменше вдвічі до 2020 року», - наголосив міністр.

    Для цього буде утворено координаційний орган з дорожньої безпеки під головування Прем'єр-міністра України. Цей орган координуватиме зусилля Міністерства інфраструктури, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Національної поліції, "Укравтодору", Укртрансбезпеки, місцевих органів державної влади щодо розвитку системи безпеки на автошляхах.

    «Нам потрібна єдина і збалансована державна політика в цій сфері. Тільки скоординовані дії дадуть системний результат. А результат – врятовані життя наших громадян», - підкреслив Володимир Омелян.

    Міністр наголосив, що проблема з безпекою на дорогах в Україні є нагальною для суспільства та держави. "Укравтодор" розробив План заходів, який грунтуватиметься на Стратегії з безпеки руху 2020 та включатиме принципи системи «4Е»:

    - Engineering (Інженерні стандарти: стандарти проектування, будівництва та безпеки на дорогах; стандарти автомобілів);

    - Emergency (Порятунок: швидка медична допомога, допомога після аварії);

    - Enforcement (Правоохоронний нагляд і контроль: контроль швидкості, контроль на вміст алкоголю в крові водія, контроль технічного стану транспортного засобу, контроль навантаження на дорогу,

    - Education (освіта і навчання: усвідомлення та розуміння ризиків, формування поведінки водіїв, пасажирів, пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів).

    Кроки, які пропонує "Укравтодор" з метою зменшення аварійності на автошляхах: будівництво 500 кільцевих розв’язок замість нерегульованих перехресть, оновлення технічних стандартів для проектування та будівництва доріг, облаштування 1000 наземних пішохідних переходів (островки безпеки, освітлення, якісні дорожні знаки та розмітка), запровадження інтелектуальних транспортних систем, в тому числі, й автоматичного вагового контролю, впровадження безпечних перехресть, спорудження наземних та підземних пішохідних переходів, будівництво об’їзних доріг населених пунктів, інженерна ліквідація місць концентрації ДТП, заміна застарілих бар’єрних огороджень, інші аналогічні інфраструктурні заходи.

    «Процес відновлення автошляхів має відбуватися паралельно із розбудовою дорожньої інфраструктури, в першу чергу, що стосується питань безпеки. Ми маємо скоординувати наші зусилля на центральному і регіональному рівнях з тим, аби травматизму та смертей на наших автошляхах було в рази менше», - зазначив міністр.

    «Разом з тим, хочу закликати громадян не перевищувати швидкість, користуватися пасками безпеки. Якщо влада буде виконувати свою роботу, громадяни – свою, в першу чергу, через відповідальне ставлення до свого власного життя та до життя інших людей, ми отримаємо хорошу синергію і результат», - додав Володимир Омелян.



    джерело НФ


    Похожие новости
  • Остап Семерак: Підвищення екологічної безпеки на території зони відчуження – один з наших пріоритетів
  • Увага! 21 грудня на дорогах України ожеледиця
  • «Укрпошту» корпоратизовано - Володимир Омелян підписав відповідний наказ
  • Остап Семерак: Створення реєстру сховищ промислових відходів – крок до підвищення рівня екологічної безпеки в Україні
  • З ініціативи Арсена Авакова схвалено концепцію розвитку Національної гвардії до 2020 року (відео)

  • Добавить комментарий
    • wink winked smile am
      belay feel fellow laughing
      lol love no recourse
      request sad tongue wassat
      crying what bully angry
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
20 январь Жертв насильника з Нової Каховки могло бути більше

20 январь Літак з Києва не зміг приземлитися в аеропорту "Херсон"

20 январь Ухвалення закону про деокупацію дасть можливість на Раді безпеки ООН прийняти рішення про

19 январь Херсонщина стала лідером України по вирощуванню овочів

19 январь Херсонця обікрали в церкві

Топ новини