Каховка
» » Велика частина доходів українців йде на їжу

    Велика частина доходів українців йде на їжу


    Велика частина доходів українців йде на їжу

    Українці платять за їжу значно більшу частину своїх доходів у порівнянні з жителями інших країн Європи, хоча ціни у нас на більшість продуктів нижче, підрахували фахівці Економічного дискусійного клубу (ЕДК). Про це пише газета "Сегодня".

    Причина в тому, що зарплати українців залишаються одними з найнижчих в Європі, а ось вартість нашої продкорзіни поступово наближається до середньоєвропейської.

    Наприклад, наше молоко вже дорожче, ніж у найближчих сусідів - поляків і білорусів, і всього вдвічі дешевше, ніж у французів. При цьому середня зарплата в Україні становить 18% від середніх заробітків у Польщі, 7,5% - від заробітків у Франції і 62% - в Білорусі. Ціни на курятину практично однакові з сусідськими, хоча і в 2,8 рази нижче, ніж у Франції. І поки тільки овочі і яблука у нас коштують набагато менше, ніж за кордоном. Експерти ЕДК впевнені, що наші ціни в порівнянні з зарплатами завищені.

    "Показником того, що у нас найвищі ціни по відношенню до зарплат, є те, що українська сім'я зараз витрачає на харчування 57% місячного доходу, білоруська - 38%, а середньоєвропейська - всього 14-18%, - говорить виконавчий директор ЕДК Олег Пендзин. - Відомо, що країни з аграрними і сировинними економіками, до яких відноситься і Україна, багатими не бувають, тому що їхня продукція відрізняється низькою додатковою вартістю. Без розвитку високих технологій говорити про зростання заробітків до європейського рівня не доводиться ".

    На думку О.Пендзин, зростання цін останніми роками відбувалося тому, що після підписання Асоціації з ЄС був порушений паритет між низькими зарплатами і дотуються за рахунок держави цінами на енергоносії, послуги ЖКГ і було скасовано держрегулювання на соціальні продукти.


    Похожие новости
  • Ціни на популярні товари обігнали зростання зарплат
  • Ціни на заправках продовжують йти вгору
  • Гройсман пояснив відмову від контролю за цінами
  • Ціни на бензин в Україні встановили рекорд
  • Дощова погода обвалила ціни на перші ягоди Більше

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
02 апрель Парламент повинен відреагувати на вибухову ситуацію - Максим Бурбак

02 апрель Співробітники поліції Новотроїцького району виїхали на обшук будинку

02 апрель Під виглядом фурнітури перевозили спирт

02 апрель У Бериславському районі браконьєри рубають дерева в фруктових садах

02 апрель У Херсоні Закон про амністію врятував винуватця смертельної аварії

Топ новини