Каховка
» » З Укрзалізниці вкрали 220,4 млн грн. за підробленими договорами

    З Укрзалізниці вкрали 220,4 млн грн. за підробленими договорами


    З Укрзалізниці вкрали 220,4 млн грн. за підробленими договорами

    Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі України в арешті коштів ТОВ "Інтертопресурс", які фірма раніше через суд стягнула з залізничного держмонополіста ПАТ "Укрзалізниця" в сумі 220,4 млн грн.

    Про це повідомило видання Наші гроші. За його даними, в 2013 р ДП "Укрзалізничпостач" (зараз філіал "Центр забезпечення виробництва") ПАТ "УЗ" сформувало борги перед рядом постачальників, в тому числі - банком "Союз".

    Останній переуступив ТОВ "Інтертрансконсалтінг" вимога сплати 116 млн грн. боргу. Господарський суд Києва в липні 2017 задовольнив позов цієї компанії про стягнення з "УЗ" і "Укрзалізничпостача" 220,4 млн грн. У цю суму крім самого боргу були включені інфляційні втрати та пеня.

    У суді представники залізниці не змогли показати факти поставок, оскільки договори нібито були втрачені через затоплення, а бази даних нібито знищив комп'ютерний вірус.

    Державна виконавча служба Міністерства юстиції 21 листопада, через 3 тижні. після програшу "УЗ" в апеляційній інстанції, примусово стягнула з "УЗ" 220,4 млн грн. і перевела їх в Альфа-банк на рахунок "Інтертрансконсалтінга".

    Уже після списання "УЗ" домоглася в суді скасування постанови про примусове стягнення грошей, а сама справа про борг перед "Інтертрансконсалтінгом" знаходиться на розгляді у Вищому господарському суді України.

    За тиждень до списання грошей "УЗ" Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за підозрою в шахрайстві з боку посадових осіб "УЗ", "Інтертрансконсалтінга" і ряду фірм, які брали участь у закупівлях залізниці. У прокуратурі вважають, що борг був створений за підробленими договорами поставок.

    ГПУ в кінці лютого поточного року звернулася до суду з клопотанням про арешт рахунку "Інтертрансконсалтінга" в Альфа-банку, але суд відмовився його задовольнити.


    Похожие новости
  • Херсонці зустрінуть Новий Рік з боргами
  • Боржники повернули Нафтогазу 709 млн грн.
  • Виконавча служба Херсонської юстиції забезпечила виплату більше 53 млн грн. аліментів та більше 1 058 490 грн. заборгованості із зарплати
  • Фірма, пов'язана з сестрою Андрія Путілова, отримала 4 млн. грн. за ремонт будинків, який виконали комунальники
  • Екоподаток додав до бюджету 3 млн.грн

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
15 ноябрь Херсонська команда "Народного фронту" масштабну агітаційну роботу

28 октябрь З Днем автомобіліста і дорожника! - Максим Бурбак

26 октябрь Цікаву відписку отримав від Управління держпраці - Максим Бурбак

23 октябрь В Комітеті виборців України порахували як депутати відвідували засідання парламенту - Максим

22 октябрь В 7-й раз Хотинська центральна районна лікарня отримує гуманітарний вантаж - Максим Бурбак

Топ новини