Каховка
» » На Херсонщині роботодавці економлять на виплаті зарплат працівникам

    На Херсонщині роботодавці економлять на виплаті зарплат працівникам


    На Херсонщині роботодавці економлять на виплаті зарплат працівникам


    В Херсоні роботодавці найчастіше приймають на роботу за цивільно-правовою угодою. Але це інша зарплата та обмеження соціальних гарантій. Найцікавіше для робітника – це заробітна плата і є суттєва різниця при її отриманні, зважаючи, як офіційно оформлений херсонець: чи то трудовим договором, чи то цивільно-правовим.

    При оформлені за трудовим договором вона має бути стабільною і вчасною. За цим пильнує інспекція з праці, яка може оштрафувати за затримку на тисячі гривень. За цивільно-правовим договором ваш наймач цілком законно може розрахуватися по закінченню дії угоди. А вона часто укладається на кілька місяців. Так само і зі страховими внесками.

    Останнім часом до фіскальної служби Херсонщини надходить чимало запитань. «Оплата праці за трудовим договором передбачає виплату заробітної плати два рази на місяць з інтервалом не більше 16 днів. За договором цивільно-правового характеру можлива оплата праці після виконання робіт та послуг. Це буде називатися винагородою. У разі неотриманні даної винагороди, дані відносини можна вирішувати тільки у судовому порядку. У зв’язку з підвищенням розмірів мінімальної заробітної плати роботодавці маніпулюють з договорами трудовими та цивільно-правового характеру, переводячи людей з трудових договорів на договори цивільно-правового характеру. Будьте уважні при підписанні договорів. Звертайте увагу на всі соціальні гарантії, які вам гарантує держава», – прокоментувала Надія Кротко, начальник юридичного управління ГУ ДФС у Херсонській області.

    Роботодавці можуть зловживати укладенням договорів цивільно-правового характеру із працівниками, приховуючи таким чином фактичні трудові відносини. У фіскальній служби Херсона говорять, що така проблема була і раніше, але зараз вона загострилася, зауважуючи, що важелів впливу на таку тенденцію в них немає і скаржитися марно. Людина сама бачила, що підписувала.

    Крім того, попереджають: якщо такі оборудки вони виявлятимуть постійно, робітника ще й мають повне право визнати підприємцем, а тут вже починається зовсім інша історія.

    источник Херсон Дэйли


    Похожие новости
  • Олександр Турчинов: РФ активізувала перекидання на територію окупованого Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців
  • Державний бюджет отримав від Херсонщини 239 млн.грн
  • Оборонна промисловість може стати локомотивом української економіки, - Вадим Кривенко (відео)
  • Аграрії принесли Херсонщині більше 38 млн.грн.
  • Реальная зарплата украинцев выросла в мае на 12,2%

  • Добавить комментарий
    • wink winked smile am
      belay feel fellow laughing
      lol love no recourse
      request sad tongue wassat
      crying what bully angry
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
20 январь Жертв насильника з Нової Каховки могло бути більше

20 январь Літак з Києва не зміг приземлитися в аеропорту "Херсон"

20 январь Ухвалення закону про деокупацію дасть можливість на Раді безпеки ООН прийняти рішення про

19 январь Херсонщина стала лідером України по вирощуванню овочів

19 январь Херсонця обікрали в церкві

Топ новини