Каховка
» » Молодіжна рада в дії

    Молодіжна рада в дії


    Молодіжна рада в дії

    21 квітня відбулося чергове засідання міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради (взяло участь 11 чол. з 20). Засідання провів заступник міського голови, голова міської міської Ради з питань молодіжної політики Володимир Федченко, який проінформував членів молодіжки про роботу міської Ради з питань молодіжної політики у І кварталі 2017 року. При цьому Він в своєму виступі акцентував увагу присутніх на тому, що з 1 січня 2017 року розпочали вже діяти дві міські програми: комплексна Програма "Молодь" на 2017-2021 роки та вперше програма "Стипендії міської ради для обдарованої молоді" (обидві програми затверджені сесією міської ради 24.11.2016). За звітний період було проведено 31 молодіжний захід (в 2016 - 20), у яких взяли участь 5962 чол. (в 2016 - 3675). На реалізацію молодіжних заходів в І кварталі з міського бюджету було виділено 7747 грн. (в 2016 - 7968 грн.). Всього на реалізацію молодіжних заходів Програми "Молодь" в 2017 році передбачено в міському бюджеті 110 тис. грн. (в 2016 - 112 тис. грн.). Враховуючи кошти (18990 грн.), які передбачено на реалізацію Програми "Стипендії міської ради для обдарованої молоді", то отримуємо рекордну суму - 128990 грн.
    Говорячи про підсумки роботи молодіжної Ради в звітний період, Федченко В.В. виділів наступні заходи та ініціативи: новорічна молодіжна дискотека, заходи до Дня Соборності України та Дня Героїв Крут, заходи до дня закоханих та присвячені Міжнародному жіночому Дню, участь молоді міста у флеш-мобі "Пам’яті Героїв Небесної сотні", проведення "круглих столів": про роботу волонтерів місії "Чорний тюльпан", ГО "Військово-патріотичний клуб "Каховка" та присвяченого Дню українського добровольця, перегляд документального фільму "Легіон. Хроніка Української Галицької армії (УГА) 1918-1919 р.р." благодійна акція газети "Каховские новости" "Допоможи малозабезпеченим дітям", тренінг по програмі "Активні громадяни" від Британської Ради, тощо. Протягом лютого-березня ММГО "ДіЛО" та ГО "МО "Нічна Мана" (як переможці міського конкурсу проектів та програм з молодіжних проблем на 2017 рік) розпочали реалізацію своїх проектів і на їх реалізацію з міського бюджету за рахунок міської комплексної програми "Молодь" було виділено відповідно 3000 грн. та 2000 грн. Активними були і лідери молодіжного руху міста: Радіонова Ольга, Мінський Григорій, Степанова Олена, Олександра Окул, Мошенський Олександр, Скляр Юрій, Папаконстанді Марія, Чумаченко Ольга, Пашинський В’ячеслав та ін.
    Федченко В.В. ознайомив присутніх з проектом Плану заходів, щодо відзначення в місті Дня пам’яті і примирення та 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Атлесна Т.Г. закликала молодь міста долучитись до участі в традиційній патріотичній акції "Каховка - ветеранам війни" і надала список (32 чол.) учасників бойових дій Другої Світової війни, яких бажано було б поздоровити зі святом на передодні Члени молодіжної ради пообіцяли, що обов’язково будуть залучати молодь міста до акції "Каховка - ветеранам війни".
    Начальник відділу у справах молоді та спорту, заступник голови міської Ради з питань молодіжної політики Віктор Зубков проінформував присутніх про про фінансове забезпечення міської комплексної Програми "Молодь" у І кварталі 2017 року (на заходи було виділено 7747 грн.) та її орієнтовне фінансування у ІІ кварталі 2017 року (планується виділення коштів в сумі 38400 грн. на молодіжні заходи та 18990 грн. на 9 стипендій для обдарованої молоді). Він також надав інформацію щодо Рекомендацій парламентських слухань (відбулись в Києві 02.11.2016) про становище молоді в Україні на тему "Ціннісні орієнтації сучасної української молоді", в тому числі і про завдання, які поставлені Українським парламентом перед органами місцевого самоврядування та про визначені пріоритетні напрямки в реалізації державної молодіжної політики: зайнятість молоді; забезпечення молоді житлом; національно-патріотичне виховання молоді; популяризація здорового та безпечного способу життя молоді; підтримка талановитої молоді.
    Заступник начальника відділу у справах молоді та спорту Кашулін С.Г. презентував присутнім Положення про проведення XIII міської молодіжної Спартакіади, присвяченої Дню Перемоги, дню пам’яті і примирення та каховчанам, які загинули в зоні АТО на Сході України. Спартакіада відбудеться 6 травня в 10:00 на с/к "Олімпійський".
    В "Різному" Зубков В.А. проінформував присутніх про План заходів з підготовки та проведення в області заходів у зв’язку із 80-ми роковинами Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938 років, який 19.04.2017 за № 24/343 затверджений головою Херсонської обласної державної адміністрації А.А.Гордеєвим, а Федченко В.В. запросив членів молодіжної Ради взяти участь в роботі "круглого столу" з нагоди Дня Перемоги, який проводився за ініціативою Військово-патріотичного клубу "Каховка" і основним питанням буде питання з дослідження переправи Каховка - Берислав в 1941 році.
    Член молодіжної Ради Радіонова Ольга запросила присутніх взяти участь 25 квітня о 10:00 в ДНЗ "КПЛСП" у офіційному відкритті "Будинку книги, яке відбудеться в рамках заходів проекту ГО "МО "Нічна Мана"" "Будинок книги", а також проінформувала про проведення 25 травня профорієнтаційного квесту для учнівської молоді міста.


    Похожие новости
  • Безпека у житлі стосується кожного
  • МОЛОДІЖНА АКЦІЯ “ОБНІМАШКИ ПО-КАХОВСЬКІ”
  • Засідання постійної депутатської комісії районної ради з питань управління спільною власністю територіальних громад району, будівництва, транспорту, водозабезпечення та газифікації населених пунктів району
  • МОЛОДЬ ЗАСІДАЛА ЗА “КРУГЛИМ СТОЛОМ”
  • Засідання колегії райдержадміністації

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
  • 07 февраль

    Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Українські політики за кордоном мають говорити

    “Кожен політик, який приїжджає до Вашингтона, Брюсселя чи Берліна, повинен говорити однією мовою – мовою захисту власної держави”, - наголосив лідер

    Подробнее 0
Новi статтi
07 февраль НБУ прогнозує відхід з ринку декількох невеликих банків

07 февраль Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Українські політики за кордоном мають говорити одним голосом –

07 февраль У День закоханих в Каховці проведуть флешмоб

07 февраль На Херсонщині будуть вирощувати спаржу

07 февраль Херсон визнали некомфортним містом в Україні

Топ новини