Каховка
» » Грядуть великі зміни в зовнішності Каховки

    Грядуть великі зміни в зовнішності Каховки


    Грядуть великі зміни в зовнішності Каховки

    Головний архітектор Каховки розповіла про майбутніх реконструкціях площ, набережній і забудову паркової зони.

    — У містобудуванні можна малювати повітряні замки і милуватися картинками, які ніколи не будуть втілені в реальність, — зазначила на засіданні міської ради головний архітектор міста Сервиназ Джепарова.

    Тому до питання про майбутній проект реконструкції набережної вона запропонувала підходити з часткою прагматизму і реально розраховувати на фінансові можливості міста.

    Вона також зазначила, що на деякі «новинки» міста вже готова документація і креслення. Площа біля РБК ім. Фрунзе і парк по вул. Світу чекають своєї черги, а от лише запланованому на найближчий час проектування реконструкції набережної йде дискусія, яка поки не дала остаточної відповіді, якою їй бути.

    Звичайно, адже реконструкції підлягає величезна за протяжністю території з установкою там освітлення, лавок та інших елементів благоустрою, мощення тротуарною плиткою і відновлення огорожі з боку річки.

    Підводних кафе, як у проектах минулого століття, не буде точно, але зовнішній вигляд зміниться в кращу сторону. За попередніми прикидками, можна говорити про те, що реконструкція піде за кількома напрямками: парапет, пішохідна зона та зелені насадження.

    Найбільш реальним, за словами архітектора, є облицювання парапетів кам'яною плиткою. Ще один варіант, але більш витратний, організація вбудованих місць для відпочинку. Асфальтне покриття планують зняти, а на його місце покласти тротуарну плитку. В зоні зелених насаджень посилять правила забудови. Всі об'єкти повинні будуть будуватися в одному стилі, не псуючи загальний зовнішній вигляд. Для самої «зелені» буде організовано полив, а схема їх розміщення також підлягає перегляду.

    Рано чи пізно зникне і аварійно небезпечна затонула баржа. За словами першого заступника міського голови О. Кожем'якіна, робота в цьому напрямку ведеться, залишилося лише подати документи на визнання її безхазяйної, після чого можна буде почати демонтаж.

    Підсумовуючи виступ, Сервиназ Джепарова зазначила, що сподівається прийти до єдиного концептуального вирішення. І ще раз підкреслила, що поки стверджувати який буде набережна не може, оскільки розглядаються різні, діаметрально протилежні ідеї.

    У свою чергу міський голова Андрій Дяченко був налаштований більш оптимістично.

    За його словами, якщо роботи по підготовці проекту реконструкції профінансують найближчим часом, то вже в січні 2018 року на черговій сесії міської ради буде можливість передбачити кошти на ці цілі. Реконструкцією вул. Миру і площі біля РБК ім. Фрунзе можна зайнятися вже в цьому році, так як вся необхідна документація для цього вже готова.

    У МІСЬКРАДІ СХВАЛИЛИ ЗАБОРОНУ НА КАЛЬЯНИ ТА ЕЛЕКТРОННІ СИГАРЕТИ В ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ

    Каховська міська рада прийняла рішення, фактично приравнивающее кальяни і електронні сигарети до тютюновим виробам. Передбачається введення штрафів за використання таких пристроїв у закладах громадського харчування, офісах, державних і муніципальних установах, а також в інших громадських місцях, транспорті, на дитячих майданчиках та біля шкіл.

    Пояснюючи своє рішення, депутати говорили про те, що популяризація вейпинга, особливо серед молоді, викликає бажання спробувати звичайні сигарети.

    До кінця не зрозуміло, як прийнятий документ регулюватиме систему громадського харчування, і чим це буде загрожувати закладам, які і після введення обмежень на кальяни, продовжують надавати подібну послугу відвідувачам.

    Автори поправок до Правил благоустрою міста вважають, що штрафи за ширяння в недозволеному місці можуть бути аналогічні санкцій, що накладаються за паління звичайних сигарет. А саме: куріння в громадських місцях зараз обходиться в суму від 340 до 1360 грн.

    Варто відзначити, що заборонні заходи не завжди діють. Зрозуміло, що в першу чергу від кальянів та електронних сигарет і від різних тютюнових виробів, треба захистити неповнолітніх. Наприклад, домогтися того, щоб їм не продавали ці пристрої.

    Діяти поетапно: спочатку добитися виконання тих норм закону, які вже є, а потім розглядати дополнитльные варіанти, які реально здатні скоротити число курців. Хоча б у недозволених місцях.


    Похожие новости
  • Херсонські фонтани небезпечні для людей.
  • Опалювальний сезон в Каховці розпочався лише на словах
  • На Херсонщині взялися за пляжі
  • Каховчанам презентували проект “Громадськість за зміни в освіті Каховки”
  • ОПОРА заявляє про корупційні ризики у нових нормах управління будинками

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
18 декабрь Нацбанк продовжує опускати курс гривні

18 декабрь Співробітники "Асканії-Нова" почали роботу в режимі "обложена фортеця"

18 декабрь Олег Ляшко прокоментував бюджет 2018 і підтримку українського виробника

18 декабрь На Херсонщині під час погоні поліцейські розстріляли злочинця, який підірвав гранату

17 декабрь Україна задихається під тягарем боргів

Топ новини