Каховка
» » Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України

    Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України


    Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України



    Радикали Херсонщини вітають із 100-річчям української модерної Незалежності та Днем Соборності України!

    Щорічно, 22 січня, українці святкують День Соборності. Це свято нагадує кожному з нас, що Україна не розділена, що немає «Сходу» і «Заходу», а ми - єдина держава і єдиний народ!

    Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України


    Цього дня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Українська Центральна Рада під час вторгнення більшовиків і внутрішніх заколотів нарешті позбулася автономістських настроїв і оголосила Четвертий Універсал.

    Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України


    Згідно з ним Українська Народна Республіка проголошувалася «…самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу…»!

    Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України


    Універсал мав на меті вирішити найважливіші на той час для України питання -укладення мирного договору з Німеччиною та її союзниками. Джерелом влади мав бути народ, від імені якого й правила Центральна Рада. Всі промислові підприємства повинні були перейти на «мирне виробництво» та вирішити питання безробіття. У короткий термін, планувалось встановити контроль над усіма банками, експортом та імпортом, монополією на стратегічно важливими видами продукції. Не забули у той момент і про землю. Було розроблено закон, згідно з яким передбачалось передання землі селянам без викупу. Планувалося і проведення виборів до народних рад (волосних, народних та місцевих).

    Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України


    З часу цієї значущої для нашої держави події минуло 100 років! Та чи усвідомлюємо ми, сучасні українці, наскільки важливим для нашого майбутнього був цей сміливий та рішучий крок ХХ століття?! Тоді за рік були мобілізовані всі національні сили, які хотіли і могли зробити Україну дійсно вільною від російської більшовицької агресії. На жаль, у результаті вторгнення і братовбивчих чвар державність було втрачено.

    Ця історична паралель, як лакмусовий папірець, проявляється і нині. За рік від початку дій агресора в нашій сучасній державі ми відновили армію та стали на захист своїх кордонів, незалежності та суверенітету від все того ж «сусіда» все з тими ж імперськими амбіціями!

    Радикали Херсонщини вітають із Днем Соборності України


    Тоді на заваді встановлення незалежної Української Держави стали не тільки вороги зовнішні, але і не менш небезпечні внутрішні: чвари, інтриги та містечкові егоїстичні політичні інтереси.

    Ми повинні зробити висновки з історії і докласти усіх зусиль, щоб не повторити помилок минулого. Мусимо об'єднатися навколо базових для держави речей: правова система, потужні Збройні Сили і сильна економіка!

    Нинішня влада фактично ігнорує цю дату, проте ми мусимо пам’ятати про звитягу тисяч патріотів, які тоді зі зброєю в руках стали на захист країни.

    Як 100 років тому наші предки вірили у перемогу, так і ми віримо та робимо все, щоб Україна зберегла свої кордони, мову та здобула гідне місце у європейській родині!


    Похожие новости
  • День соборності України в Каховці відзначать "Живим ланцюгом єднання"
  • Радикали Херсонщини привітали діток з Днем Миколая
  • Херсонські радикали влаштували свято для людей з обмеженими можливостями
  • Україна святкує День Національної поліції
  • «100 РОКІВ БОРОТЬБИ. УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ»

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
25 март Цього року абітурієнти з Криму зможуть вступити на бюджетну форму навчання

25 март На ПП "Каланчак" затриманий дезертир

25 март Пологи в екстремальних умовах

24 март Максим Бурбак - звернувся до Прем’єр-міністра

24 март Безкоштовний проїзд для пільговиків

Топ новини