Каховка
» » Лілія Гриневич: Розуміння зв’язку між подвигом українців у Другій світовій і героїчним захистом України сьогодні – одне із важливих завдань школи

    Лілія Гриневич: Розуміння зв’язку між подвигом українців у Другій світовій і героїчним захистом України сьогодні – одне із важливих завдань школи



    У роботі МОН з підготовки до Дня пам’яті та примирення є два ключових пріоритети: формування у дітей розуміння важливої ролі українців у перемозі над нацизмом, а також усвідомлення ними зв’язку поколінь – подвигу українців у Другій світовій і героїчним захистом України сьогодні.

    Про це зазначила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич, звітуючи на засіданні Оргкомітету з підготовки та відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    «Хочу підкреслити, що в школах вже розпочалися заходи, приурочені до річниці. З кожним роком ветеранів стає дедалі менше, і тепер з дітьми приходять спілкуватися вже військові, які повернулися з АТО. Ми переконані, що це важливо не лише для дітей і формування їхньої картини світу, а й для військових, яким такі зустрічі допомагають знайти своє місце у мирному житті», – наголосила Лілія Гриневич.

    Загалом до обговорення в школах МОН запропонувало понад 30 тем патріотичного спрямування. Вони зачіпають як питання звитяги військових, так і масштабний історичний розгляд подій для розуміння ролі українців у Другій світовій війні. Заплановано і вже проводяться тематичні уроки, імпровізовані круглі столи, бесіди, лекції, семінари, експозиції тощо.

    «Триває і перебуває під постійним контролем Міністерства освіти і науки України робота щодо відвідування учнівською молоддю ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, учасників АТО, зокрема тих, що перебувають на лікуванні», – додала міністр.

    источник НФ


    Похожие новости
  • Молодіжна рада в дії
  • Лілія Гриневич: Маємо забезпечити володіння школярами як державною, так і іноземними мовами
  • Лілія Гриневич: До вересня не лише вчителі шкіл, а й усі педпрацівники отримають збільшену на 2 тарифні розряди зарплату (відео)
  • Лілія Гриневич: Угоду зі США про співробітництво у сфері науки та технологій буде відновлено
  • Лілія Гриневич: Кожен учитель має пройти курс з психосоціальної допомоги, щоб розвивати стійкість до стресу в дітей

  • Добавить комментарий
    • wink winked smile am
      belay feel fellow laughing
      lol love no recourse
      request sad tongue wassat
      crying what bully angry
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
21 март Влада хоче дати можливість ув'язненим в камерах піклуватися про домашніх вихованців

21 март Парламент повинен прийняти Постанову про невизнання виборів російського президента - Максим

21 март У Генічеську планують запустити два міжнародних маршрути

21 март Херсонці масово травмуються на слизьких дорогах

21 март Херсонські школярі почнуть користуватися електронними підручниками восени цього року

Топ новини