Каховка
» » Людмила Денісова: Потрібен механізм, який вирішить питання виплат для внутрішньо переміщених осіб

    Людмила Денісова: Потрібен механізм, який вирішить питання виплат для внутрішньо переміщених осіб


    Людмила Денісова: Потрібен механізм, який вирішить питання виплат для внутрішньо переміщених осіб

    Переміщені особи, які мають право на виплати – повинні їх отримувати на тих же підставах, що й усі громадяни. Усі бюрократичні перешкоди, які ускладнюють можливість отримання пенсій та соціальних виплат переселенцям, повинні бути усунуті.

    Про це заявила Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник партії "Народний фронт" Людмила Денісова під час першого засідання робочої групи з напрацювання законодавчих пропозицій, спрямованих на вирішення пенсійної проблематики внутрішньо переміщених осіб та інших питань, створеної при комітеті.

    У засіданні взяли участь представники інститутів громадянського суспільства, що займаються проблемами внутрішньо переміщених осіб, очільник Пенсійного фонду України, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів України, а також АТ «Ощадбанк»та ПАТ «Укрпошта».

    Під час засідання було обговорено ряд проблемних питань та напрацьовано варіанти їх вирішення. Зокрема, це внесення змін у систему ідентифікації осіб для отримання пенсій; забезпечення отримання виплат особам з інвалідністю, які не мають змоги прийти у відділення «Ощадбанку» для ідентифікації особи та отримання цих виплат; отримання пенсій у випадку відмови від статусу внутрішньо переміщеної особи.

    Окрім того, учасники робочої групи розглянули проект постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», ініційований Міністерством соціальної політики України, який врегульовує порядок здійснення виплат пенсій та соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, а також встановлює зміни до порядку здійснення контролю за такими виплатами.

    Як зазначила Людмила Денісова в ході обговорення питання верифікації та ідентифікації особи для отримання виплат, сьогодні внутрішньо переміщеним особам створено чимало бюрократичних перепон, які органам виконавчої влади потрібно усувати.

    Також вона наголосила на необхідності напрацювання механізму виплати пенсій для осіб, які проживають на непідконтрольній території.

    За результатом засідання було налагоджено прямий контакт між громадськими активістами та органами влади, внесено ряд поправок до розглянутого проекту постанови Уряду, означено напрямок подальшої роботи робочої групи та визначено, що наступна зустріч повинна відбутися наступного тижня.

    Довідково: Робочу групу з напрацювання законодавчих пропозицій, спрямованих на вирішення пенсійної проблематики ВПО та інших питань було ініційовано головою Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмилою Денісовою під час неформальної зустрічі з представниками інститутів громадянського суспільства, що займаються проблемами внутрішньо переміщених осіб.

    источник НФ


    Похожие новости
  • Людмила Денісова: В Україні має бути обов’язкове державне медичне страхування
  • На засіданні Регіонального штабу розглядалися питання оздоровлення дітей, надання медичної допомоги та здачі ЗНО
  • Регіональними штабами ДСНС зареєстровано понад 1 млн. 72 тис. внутрішньо переміщених осіб
  • Реформи в оплаті праці мають бути справедливими, - Людмила Денісова
  • "Народний фронт" ініціює відміну оподаткування пенсій, - Максим Бурбак

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
  • 29 апрель

    Суд продовжив термін утримання під вартою Петра Михальчевський

    Херсонський міський суд продовжив на два місяці термін утримання під вартою Петра Михальчевський, колишньому "міністру охорони здоров'я" анексованого

    Подробнее 0
Новi статтi
29 апрель У Херсоні маленька дівчинка випала з вікна багатоповерхівки

29 апрель Суд продовжив термін утримання під вартою Петра Михальчевський

29 апрель З 14 травня в Генічеському районі почне патрулювання поліція Криму

29 апрель Проїзд на відкриття туристичного сезону на Кам'янській Січі буде безкоштовним

28 апрель У Каховці двоє малюків опинилися замкненими в будинку

Топ новини