Каховка
» » Керівник обласної юстиції консультував жителів Бериславського району

    Керівник обласної юстиції консультував жителів Бериславського району


    Керівник обласної юстиції консультував жителів Бериславського району

    Юстиція Херсонщини відкрита для людей і не чекає доки вони звернуться до управління за консультацією. Заради зручності громадян, фахівці Головного територіального управління юстиції у Херсонській області разом із спеціалістами системи безоплатної правової допомоги виїжджають до сіл та селищ області аби забезпечити якісною безоплатною правовою допомогою кожного. У рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!»  консультативні пункти вже відвідали понад 70 населених пунктів.
    18 жовтня мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги на чолі з начальником Головного територіального управління юстиції Костянтином Хутковським консультувала  жителів селищ Тягінка та Львове Берисласького району.
    Група власників паїв із села Тягінка виражають своє занепокоєння з приводу несплати орендатором орендної плати, а також мають сумніви стосовно правомірності укладання договорів оренди земельних ділянок. Костянтин Валентинович надав роз’яснення громадянам стосовно прав та обов’язків орендодавця та орендатора, в тому числі й права на розторгнення договору оренди. Також керівник обласної юстиції зазначив, що на основі наданих копій договорів оренди фахівцями юстиції спільно із працівниками системи безоплатної правової допомоги буде проведено аналіз документів та сформовано пам’ятку. У разі необхідності власників паїв, представників держгеокадастру та орендатора буде запрошено прийняти участь у засіданні «антирейдерського штабу».
    Громадянка, яка бажає розширити площу свого житлового приміщенння, отримала консультацію стосовно процедури виділення земельної ділянки під забудову. Мешканці с.Львово, сусіди якої збудували огорожу на території її землі, було рекомендовано звернутись до суду із заявою про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення незаконно збудованих споруд.
    Молодій матері, якій колишній чоловік сплачує зовсім маленьку суму аліментів на дитину, адже він не є працевлаштованим офіційно, розповіли про право звернутись до суду із заявою про переведення сплати аліментів на фіксовану суму, а також про право певних категорій осіб на призначення адвоката за рахунок держави.
    Окрім того, жителів Бериславського району, що цього дня прийшли на прийом до керівника територіального органу юстиції цікавили також питання переведення  приміщення із комерційним призначенням  в статус житлового приміщення, зміни призначення земельної ділянки, отримання статусу резидента України, погашення кредитної заборгованості, укладання договору купівлі продажу будинку та інші питання.
    Також фахівці юстиції інформували мешканців Бериславського району про запуск загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» та розповсюджували брошури, листівки, методичні рекомендації з питань захисту права власності, оформлення субсидій, протистояння побутовій корупції, прав громадян у сфері правосуддя, та інших способів і методів захисту своїх прав.

    Керівник обласної юстиції консультував жителів Бериславського району

    Керівник обласної юстиції консультував жителів Бериславського району


    Похожие новости
  • Надання правової допомоги мешканцям Горностаївського району
  • Мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги працювала у Нижньосірогозькому районі
  • Консультування жителів Каховського району
  • На Горностаївщині розпочали роботу мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги.
  • На Херсонщині розпочинають роботу мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
05 январь У Каховці рятувальники допомогли медикам потрапити в квартиру хворий пенсіонерки

05 январь На Херсонщині назвали найпопулярніші імена новонароджених

05 январь У Мінсоцполітики херсонцям обіцяють, що в 2019 році пенсії виростуть на 20%

05 январь Патрульна поліція Херсонської області надала звіт про виконану роботу за 2017 рік

05 январь Вчора знищили 6 артснарядів часів Другої світової знайдені біля Каховки

Топ новини