Каховка
» » "Зрошення на Херсонщині стрімко розвивається", - Андрій Гордєєв

    "Зрошення на Херсонщині стрімко розвивається", - Андрій Гордєєв


    "Зрошення на Херсонщині стрімко розвивається", - Андрій Гордєєв

    Завершальним етапом виїзної наради Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яка відбулася в Херсонській області, стало робоче засідання в приміщенні Херсонського обласного онкологічного диспансеру під головуванням Андрія Павелко.

    Серед питань, які підняли народні обранці, було питання про стан і перспективи розвитку зрошення на Херсонщині.

    «Зрошення на Херсонщині стрімко розвивається завдяки тій увазі, яку приділяють все органи влади», - зазначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

    Зараз в області діє програма по відновленню зрошення, по якій Херсонської області з державного бюджету було виділено близько 50 млн грн на реконструкцію зрошувальних систем. Крім того, 20 млн грн виділено з обласного бюджету на розвиток внутрішньогосподарських меліоративних мереж, тобто фермерам залишається придбати тільки дощувальні машини.

    Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова зазначила Херсонщину як одну з передових областей країни, кторая привертає агропромисловим комплексом, багатим природно-ресурсним потенціалом, людським капіталом, сприятливим інвестиційним кліматом: «У зв'язку зі збільшенням експорту, особливо зернових культур, ваша область займає вагоме місце ».

    «У 2017 році вдалося залучити з бюджетних коштів 30 млн грн на зрошення, 26 з яких пішли на Херсонщину. За ці кошти були реконструйовані і відбудовані насосні станції в Генічеському, Олешківському, Каховському та Білозерському районах, що дозволило ввести додатково 3,5 тис га зрошення. У 2018 році планується окропити ще близько 13 тис га »., - зазначає народний депутат України Сергій Хлань.

    Доповідаючи парламентаріям про досягнення області в області зрошення, начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Ігор Андрієнко від імені аграріїв Херсонщини висловив слова подяки Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Херсонської обласної державної адміністрації та обласної ради за вагому фінансову підтримку галузі в регіоні, а також зазначив «З 2015 року ведеться будівництво капітального підпірного споруди - дамби - на Північно-Кримському канал поблизу кордону Херсонської області та АР Кр м загальною вартістю понад 70 млн грн. І вже використано 49 млн грн. У 2018 за рахунок державного фонду розвитку водного господарства планується надходження ще 17 млн грн. Це дозволить добудувати дамбу, тим самим зробити такі умови, щоб у виробників рису було більше води, що в свою чергу підвищить врожайність цієї культури ».

    Нагадаємо, що з початку року було відкрито насосна станція, побудована приватним підприємством «Схід-Агро» на землях Роздольненського сільської ради Каховського району, яка дозволяє зрошувати 120 га земель. А також запущена сучасна побудована насосна станція і система зрошення ТОВ Торговий дім «Долинське», управляти якою можна з планшета, на площі майже 1000 га.


    Похожие новости
  • Андрій Гордєєв: «Процес реінтеграції Криму є гуманітарним»
  • Бюджетний комітет сприятиме створенню «Південного Центру променевої терапії» на базі Херсонського обласного онкологічного диспансеру
  • Гордєєв і Мангер звернулися в прокуратуру
  • Додаткові 120 га зрошуваних земель в Каховське районі
  • На Херсонщині стає все популярнішим крапельне зрошення

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
15 ноябрь Херсонська команда "Народного фронту" масштабну агітаційну роботу

28 октябрь З Днем автомобіліста і дорожника! - Максим Бурбак

26 октябрь Цікаву відписку отримав від Управління держпраці - Максим Бурбак

23 октябрь В Комітеті виборців України порахували як депутати відвідували засідання парламенту - Максим

22 октябрь В 7-й раз Хотинська центральна районна лікарня отримує гуманітарний вантаж - Максим Бурбак

Топ новини