Каховка
» » Коли по Арабатській стрілці підуть тролейбуси?

    Коли по Арабатській стрілці підуть тролейбуси?


    Коли по Арабатській стрілці підуть тролейбуси?

    Крига зрушила! З державного бюджету нарешті виділили кошти на реконструкцію дороги від Генічеська до села Стрілецького на Арабатській Стрілці. Правда, в електронних медіа озвучували цифру в 82,8 млн гривень, однак на першому етапі в 2018 році витратити передбачається лише 33 мільйони. На ці гроші побудують двухполосную шестиметрову асфальтобетонну магістраль протяжністю в 7 кілометрів на вулиці Береговій самого Стрілецького. А в подальшому «нитка» піде на Генічеськ (другий етап намір завершити в 2019-м), щоб в перспективі пустити по ній тролейбус від Генічеська до Стрілецького - кінцевого пункту Арабатської Стрілки на адміністративному кордоні з окупованих Кримом.

    Але і тут не без проблем. Тролейбусну лінію місцеві жителі і відпочиваючі тільки вітали б - адже проїзд на автобусі з Генічеська в Стрілецьке постійно дорожчає і зараз стоїть вже 42 гривні. Екологічно чистий транспорт був би дешевше і місткий, але від Стрілецького до Генічеська - добрих 30 кілометрів. На одній зарядці акумулятора ніякої тролейбус туди не добереться. Так що крім придбання декількох нових «рогатих» (а їх нині дешевше 8 мільйонів гривень за штуку не купити) потрібно і в кінцевих пунктах, і на половині дороги - орієнтовно, в селі Щасливцеве - будувати станції дозарядки акумуляторних батарей і розгортати додається до них інфраструктуру .

    Грошей на це поки немає, як немає і точної кошторису. Але проект має комерційні перспективи, і зібрати фінанси спільними зусиллями реально. Сільський голова Стрілецького Олександр Пономарьов каже, що реалізацію ідеї готова «підштовхнути» облдержадміністрація. З цією метою «білий дім» вже в найближчі тижні готує зустріч глав місцевого самоврядування Арабатки, банкірів і чиновників. Можливо, на ній вдасться визначитися, хто і в які терміни профінансує проект і яким буде статус майбутньої тролейбусної лінії - комунального підприємства або акціонерного товариства.


    Похожие новости
  • Дорогу в селі Стрілкове зроблять за 82,8 млн гривень
  • Аквапарк на Арабатській стрілці почне працювати з 15 червня
  • Тепер з Кривого Рогу до Генічеська можна дістатися на приміському електропоїзді
  • На Арабатській стрілці на великій площі горіли трава та очерет
  • Укрзалізниця відкрила продаж квитків на літні поїзди до Херсона та Генічеська

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
29 июль У Новій Каховці гроші довірливої пенсіонерки впали шахраєві "з неба"

28 июль Десять причин, за якими варто відвідати Арабатську Стрілку

28 июль "Вагітну" шахрайку з Новотроїцького району судитимуть повторно

28 июль Віце-адмірал Гайдук запропонував замінувати Азовське море

27 июль Чернівецька революція

Топ новини