Каховка
» » Арсеній Яценюк виступає за створення нового формату співпраці НАТО+: Збройні сили Альянсу та України мають бути на одному рівні підготовки і оборонятися однією зброєю (відео)

    Арсеній Яценюк виступає за створення нового формату співпраці НАТО+: Збройні сили Альянсу та України мають бути на одному рівні підготовки і оборонятися однією зброєю (відео)


    Арсеній Яценюк виступає за створення нового формату співпраці НАТО+: Збройні сили Альянсу та України мають бути на одному рівні підготовки і оборонятися однією зброєю (відео)

    «Не бійтеся постачати оборонювальну зброю для України. Не бійтеся Росії. Ми захищаємо ваші кордони. Наші вояки зі зброєю в руках захищають безпеку Європи», - звернувся Арсеній Яценюк до партнерів з НАТО під час ювілейного 10-го Київського Безпекового Форуму, організованого Фондом «Відкрий Україну».

    Арсеній Яценюк виступив під час дискусії «Зміцнення співробітництва та безпеки України та країн Балтії», в якій на його запрошення беруть участь прем’єр-міністри України Володимир Гройсман, Естонії Юрі Ратас, Латвії Маріс Кучінскіс та Литви Саулюс Скверняліс у форматі, який був вперше заснований у 2015 році в Ризі за його ініціативи як тогочасного глави українського уряду.

    Арсеній Яценюк підкреслив, що Європа і НАТО «повинні для себе зробити висновки, яким чином відповідати на нові виклики».

    Він наголосив, що Україна «заплатила надто велику ціну за відсутність політичної волі серед країн-членів НАТО у 2008 році заявити на весь світ, що Україна і Грузія отримують План дій щодо членства в НАТО»: «Ціна цьому – анексована територія Грузії. Ціна цьому – анексований Крим, тимчасово втрачений Донецьк і Луганськ. Ціна цьому – військові злочини в тому числі в Сирії».

    «На силу треба завжди відповідати силою. По-іншому у світі не буває. Це єдиний формат, який розуміють диктаторські режими», - наголосив він.

    Арсеній Яценюк висловив переконання, що партнери з НАТО «повинні подумати над новим форматом співробітництва»: «Я б його назвав НАТО+».

    «На моє переконання, формат НАТО+ повинен передбачати, що Збройні сили тих країн, які входять в цей формат, є повністю взаємопов’язані та взаємоефективні разом з країнами-членами НАТО. Ми повинні повністю відповідати всім стандартам Збройних сил країн-членів Альянсу», - підкреслив він.

    «Розумію, що зараз немає політичної волі швидко прийняти Україну в Альянс. Але повинна бути політична воля, щоби Збройні сили країн-членів НАТО і Збройні Сили України були на одному рівні підготовки, говорили однією мовою і оборонялися однією зброєю», - наголосив лідер «Народного фронту».


    источник НФ


    Похожие новости
  • Арсеній Яценюк про його заочний арешт в Росії: Слідчий комітет РФ і російські суди виконали пряму вказівку Путіна (відео)
  • Арсеній Яценюк на Hard Talk: Не може бути жодних компромісів за рахунок суверенітету України (відео)
  • Арсеній Яценюк в Лондоні: Питання оборонної зброї зараз ключове. Росія загрожує не лише Україні, а й країнам НАТО
  • Арсеній Яценюк у Лондоні: Вільний світ не збирається шукати точки дотику з Росією за рахунок України (відео)
  • Арсеній Яценюк: Країни-підписанти Будапештського меморандуму мають стати учасниками Мінського процесу (відео)

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
  • 29 апрель

    Суд продовжив термін утримання під вартою Петра Михальчевський

    Херсонський міський суд продовжив на два місяці термін утримання під вартою Петра Михальчевський, колишньому "міністру охорони здоров'я" анексованого

    Подробнее 0
Новi статтi
29 апрель У Херсоні маленька дівчинка випала з вікна багатоповерхівки

29 апрель Суд продовжив термін утримання під вартою Петра Михальчевський

29 апрель З 14 травня в Генічеському районі почне патрулювання поліція Криму

29 апрель Проїзд на відкриття туристичного сезону на Кам'янській Січі буде безкоштовним

28 апрель У Каховці двоє малюків опинилися замкненими в будинку

Топ новини