Каховка
» » Парламент не дозволив Опоблоку скасувати закон щодо української мови на телебаченні

    Парламент не дозволив Опоблоку скасувати закон щодо української мови на телебаченні


    Верховна Рада не дозволила “Опозиційному блоку” скасувати результати голосування за законопроект №5313 щодо 75% української мови на телебаченні, авторами якого виступили, зокрема, представники фракції “Народний фронт”.

    За постанови про скасування проголосувало лише 14 і 15 народних депутатів відповідно.

    Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт”, співавтор законопроекту Вікторія Сюмар заявила перед голосуванням, що автори постанов про скасування результатів голосування за закон нібито через “порушення регламенту під час його розгляду” зовсім не за регламент вболівають, а за російські інтереси, які вони тут лобіюють.

    Вона наголосила, що під час підготовки законопроекту він пройшов всі погодження, “кожна правка і норма була узгоджена з проукраїнськими політичними силами в парламенті. Також були проведені консультації з українськими телеканалами, а не з агентами російських засобів масової пропаганди”.

    “Ви вболіваєте тут, насправді, за російську пропаганду, і ви це добре знаєте. Ви зараз не за норми регламенту переживаєте, а переживаєте, щоб в ефірі телеканалу “Інтер” вам далі показували кремлівські концерти з кремлівськими акторами!”, - обурилася Вікторія Сюмар.

    “Давайте будемо відвертими, про що зараз йдеться. Ви хочете, щоб далі російським “милом”, яке у вигляді гуманітарної ідеологічної допомоги проросійськими телеканалами сюди спрямовується, далі годували українців. Ви це хочете зробити! Вам плювати не тільки на українську мову! Вам плювати на українську культуру, вам плювати на українську ідеологію, вам плювати на власну державу!” - наголосила вона.

    На переконання Вікторії Сюмар, авторам цих постанов, насправді, “важливо далі просувати тут російські ідеологічні кліше, написані й озвучені російською мовою, а насправді зняті і показані в Росії, які потім тут транслюються одним із загальнонаціональних телеканалів”.

    “Але Верховна Рада - і вона довела це голосуванням у вівторок (день ухвалення законопроекту №5313) - це не якась там філія власників телеканалу “Інтер”. Це український парламент!”, - резюмувала заступник керівника фракції “Народний фронт”.



    источник НФ


    Похожие новости
  • Парламент підтримав законопроект "Народного фронту" про 75% української мови на телебаченні
  • Парламент має ухвалити закон про 75% мовлення державною мовою на телебаченні, - Микола Княжицький (відео)
  • Вікторія Сюмар оприлюднила прізвища депутатів, які літають у Москву (документ)
  • КВУ: Дві третини заяв “Опоблоку” виявилися брехнею чи маніпуляцією
  • Завдання №1 для суспільного мовника – завоювати довіру глядачів завдяки високим стандартам та якісному цікавому контенту, - Вікторія Сюмар

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
09 октябрь І знову про проблеми садівників - Максим Бурбак

06 октябрь Від щирого серця вітаю рідні Чернівці з 610 річницею! - Максим Бурбак

05 октябрь Таких управителів житлових будинків «вибрала» нова міська влада - Максим Бурбак

05 октябрь Сьогодні новообрані члени ЦВК прийняли присягу - Максим Бурбак

04 октябрь «Народний фронт» підтримує законопроект про українську мову, який є вимогою учасників

Топ новини