Каховка
» » Арсеній Яценюк про рішення Стокгольмського арбітражу: Наша стратегія була правильною. Трирічна битва з "Газпромом" закінчилася перемогою справедливості

    Арсеній Яценюк про рішення Стокгольмського арбітражу: Наша стратегія була правильною. Трирічна битва з "Газпромом" закінчилася перемогою справедливості


    Арсеній Яценюк про рішення Стокгольмського арбітражу: Наша стратегія була правильною. Трирічна битва з "Газпромом" закінчилася перемогою справедливості


    "Горджуся тим, що у 2014 році ми ухвалили правильне рішення йти до Стокгольмського арбітражу. Майже трирічна битва з "Газпромом" закінчилася перемогою справедливості і України", - написав на своїй сторінці у Facebook лідер партії "Народний фронт", Прем'єр-міністр України у 2014-2016 роках Арсеній Яценюк.

    Він підкреслив, що "Нафтогаз" довів правоту України, незважаючи на суперечливі положення контракту: "У нього навмисно було закладено багато "сірих нюансів".

    "Раніше ми ухвалили стратегічне рішення і відмовилися від постачання газу напряму з Росії. Кремль втратив можливість для шантажу і примусу України до виконання невигідного контракту", - наголосив лідер "Народного фронту".

    Правильні політичні кроки, а сьогодні і рішення Стокгольмського арбітражу, дають нам можливість не купувати зайві обсяги газу за найвищою у Європі ціною, написав він.

    "Завдяки вольовим рішенням нам вдалося переламати ситуацію на нашу користь. Це означає, що наша стратегія щодо кремлівського "Газпрому" була правильною. Енергетична незалежність від Росії – це одна з ключових передумов суверенітету України", - підкреслив Арсеній Яценюк.

    Нагадаємо, перебуваючи на посаді Прем’єр-міністра України Арсеній Яценюк 16 червня 2014 року доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, Міністерству юстиції України, Міністерству закордонних справ України і НАК "Нафтогаз України" вжити всіх заходів для захисту національних інтересів у Стокгольмському суді.

    источник НФ


    Похожие новости
  • Арсеній Яценюк зустрівся з депутатом Європарламенту Елмаром Броком
  • Арсеній Яценюк після зустрічі з Головою Комітету Місії Червоного Хреста в Україні: Росія несе найвищу відповідальність за злочини проти наших людей
  • Арсеній Яценюк від імені «Народного фронту» вітає позицію ЄНП щодо протидії російській агресії та підтримки України
  • Арсеній Яценюк: Заява Дональда Трампа про припинення агресії Росії та повернення Криму Україні - важливий крок на підтримку нашої держави
  • Арсеній Яценюк про заяви Лаврова: Турбота Росії про устрій сусідніх держав – це турбота озброєного бандита. Забирайтеся геть з України!

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
03 июнь В Каховке открыли памятник кошевому атаману Ивану Сирко

03 июнь Каховка и Новая Каховка соревновались в шахматном турнире

02 июнь Семінар фахівці юстиції Херсонської області

02 июнь Херсонцев просят отказаться от вяленой рыбы конкретного производителя – ботулизм

02 июнь Около 1000 детей с разных областей Украины отдохнут на Херсонщине

Топ новини
В лесополосе под Скадовском нашли «маугли»
22 май

В лесополосе под Скадовском нашли «маугли»