Каховка
» » «МЕНШЕ ГОВОРИ – БІЛЬШЕ ПРАЦЮЙ», - Вадим Підберезняк про політику, політикум та депутатську роботу

    «МЕНШЕ ГОВОРИ – БІЛЬШЕ ПРАЦЮЙ», - Вадим Підберезняк про політику, політикум та депутатську роботу


    «МЕНШЕ ГОВОРИ – БІЛЬШЕ ПРАЦЮЙ», - Вадим Підберезняк про політику, політикум та депутатську роботу


    Кор.: Вадиме Івановичу, як складалась ваша політична кар’єра? З чого вона розпочиналась? І яка партія дала, так би мовити, «путівку у політичне життя» народному депутат Вадиму Підберезняку?

    В. Підберезняк: Все розпочиналось у 1999 році з політичної партії «Батьківщина». В «Батьківщині» я працював до 2004 року. Але обставини склались таким чином, що не вдалось знайти спільної мови з тодішнім очільником обласної партійної організації Романом Забзалюком і я покинув цю партію. Кілька років побув безпартійним (посміхається – ред.), а потім підтримав нову політичну силу - «Фронт змін». Займався розбудовую партійної структури у області, організацією виборчих процесів, агітацією, був членом виборчих комісій, очолював виборчі штаби різних рівнів, здобував партійний та політичний досвід. Не полишав партію за всіх реорганізацій та змін. Залишаюсь у ній і нині. Очолюю обласну партійну організацію ПП «НАРОДНИЙ ФРОНТ». Так що «багатопартійності» у моєму політичному житті не було.

    Кор.: Це свідчить про Вашу консервативність і усталеність поглядів? Чи можливо є інші причини тривалої належності до однієї політичної сили?

    В. Підберезняк: Розумієте, будь-яка партія – це проекція громади. Вона складається з живих людей серед яких є чесні, справедливі та порядні, патріоти та професіонали, але можуть траплятись кар’єристи та популісти, можливо, на превеликий жаль, і не чисті на руку корупціонери. Зауважте, я не хочу хвалити чи критикувати якусь конкретну політичну силу. Просто констатую факт. Але партія сильна не партійною символікою чи лозунгами, а, передусім, людьми, які її представляють. І це не обов’язково перші особи - лідери. Прості партійці. Адже саме вони, формуючи та завойовуючи свій авторитет – авторитет особистості, формують і авторитет партії. І я дуже вдячний нашій команді, команді обласної організації ПП «НАРОДНИЙ ФРОНТ», з якою ми пройшли складний та тернистий шлях, пережили чимало випробувань, але не втратили жодної людини. Це заслуга усього нашого колективу. Колективу, який не розмінюється на лозунги й популізм, а керується простим принципом: «Менше говори – більше працюй!». Це й моє основне життєве правило, саме тому я й досі у даному партійному колективі.

    Кор.: Вадиме Івановичу, але не всі так думають. Чимала кількість українців досить негативно ставиться до «НАРОДНОГО ФРОНТУ», звинувачуючи цю політичну силу не лише у популізмі, а й в купі інших «гріхів». Що можете сказати з цього приводу?

    В. Підберезняк: Можу сказати лише одне – це абсолютно штучно сформована громадська думка, спрямована на дискредитацію Арсенія Яценюка та ПП «НАРОДНИЙ ФРОНТ». Політикум передбачає жорстку конкуренцію. І коли один політик досягає успіху когось це починає лякати. У 2014 році Арсеній Яценюк прийняв серйозний виклик: його Кабмін зробив усе можливе для того, щоби пенсіонери отримували пенсії, бюджетники – зарплати, щоби збереглись соціальні виплати, а державна скарбниця, розкрадена Януковичем і його поплічниками до цурки, почала наповнюватись. І тут, раптом, в Україні з’являється екс-президент Грузії Саакашвілі. Амбітна людина, якій, на мою думку, запропонували місце Прем’єр-міністра. Але для того, щоби в нього всістись, потрібно було скомпрометувати Арсенія Яценюка. Чим пан Саакашвілі й займався, обіймаючи посаду голови Одеської ОДА. Але, як кажуть, обіцянка-цяцянка…Яценюк пішов з посади, а от Саакашвілі Прем’єром так і не став. І влаштував новий балаган, поливаючи брудом тепер вже Порошенка. В той же час, Арсеній Яценюк, навіть покинувши посаду Прем’єр-міністра повівся достойно і зробив усе належне, щоби зберегти коаліцію та парламентську більшість. Знову ж таки вчинки, а не слова…

    Кор.: Чи не заважає наявний негатив працювати? Зокрема й депутатам, які входять до складу фракції «НАРОДНОГО ФРОНТУ» у Парламенті? Чи не спричиняє різності думок і рішень?

    В. Підберезняк: Ні. Нічого такого немає. Фракція «НАРОДНОГО ФРОНТУ» взагалі найдисциплінованіша і найвідповідальніша у Парламенті. Це, до речі, суха статистика. Але ми ж не стадо, вибачте, тож і думки інколи можуть різнитись. І голосування не завжди буває одностайним. Візьмемо, приміром, медичну реформу. Я не голосував за неї, тому що попередньо провів безліч зустрічей з медичними працівниками, щоби почути їхню думку. Професіонали на місцях проект медреформи розкритикували саме тому я його і не підтримав. Я не міг вчинити всупереч, бо люди мене би просто не зрозуміли. Депутат, передусім, відповідає перед виборцями, а для мене ця відповідальність основа депутатської діяльності.

    Кор.: Протягом тривалого часу ПП «НАРОДНИЙ ФРОНТ» не проводила партійних з’їздів і потужних публічних заходів. І ось це сталось. 11 листопада з’їзд відбувся. Що спричинило його проведення? Можна ж було почекати ще?

    В. Підберезняк: Назріла необхідність. Тому що потрібно було нагадати і нашим політичним опонентам і, умовно кажучи, партнерам про те, що «НАРОДНИЙ ФРОНТ» є. І це не «паперова» партія, а потужна політична сила, яка має значний потенціал, відданих прибічників, людей, які можуть і працюють для того, щоби Україна впевнено йшла європейським курсом. До речі, саме комплекс питань щодо євроінтеграції і вступу до НАТО, став основою резолюції з’їзду. Ми повинні, і це основа основ політики «НАРОДНОГО ФРОНТУ, посилити обороноздатність держави, всебічно протидіючи агресору, зміцнити її економіку, фінансову сферу, енергобезпеку, підтримку інновацій у всіх напрямках життєдіяльності країни, тощо, щоби рухатись у напрямку євроінтеграції не на правах «бідного родича», а повноцінним партнером. Для цього ми працюємо і будемо працювати. І ще для того, щоби відновити певний баланс у гілках влади. Україна – парламентсько-президентська республіка і має відповідати цьому статусу. Якщо депутати приймають недолугі закони – це відповідальність депутатів і вони мають робити усе можливе, щоби такого не відбувалось, але депутати не повинні виправляти помилки виконавчої влади, яка несе відповідальність за реалізацію законодавчих ініціатив, втілення у життя реформ, кадрові призначення на місцях, державницьку політику і припускається безлічі прорахунків. Вибачте, якщо керівник РДА на початку опалювального сезону відключає від опалення навчальний заклад – це така державницька політика? А його призначала аж ніяк не Верховна Рада…

    Кор.: Повертаючись до депутатської роботи…якими пріоритетами Ви послуговуєтесь?

    В. Підберезняк: Одним. Основоположним. Роботою з людьми. Депутат зобов’язаний працювати з громадянами у найвіддаленіших куточках і у найменших населених пунктах. Лише глибоке знання людських проблем і потреб робить діяльність народного депутата ефективною. Власне для цього депутат і потрібен; вивчаючи потреби громадян, готувати закони, які будуть ці потреби задовольняти.

    Кор.: На жаль не всі депутати так думають. Деякі йдуть до Парламенту, щоби вирішувати свої питання і задовольняти власні потреби. Чи доцільний у цьому контексті приклад депутат Корнацького і на якому етапі Ваше з ним протистояння?

    В. Підберезняк: Говорив вже не раз і повторюсь: не існує ніякого протистояння депутата Підберезняка і депутата Корнацького. Мені байдуже, які прізвища у таких депутатів. Я захищаю право бюджетників Первомайщини на володіння земельними ділянками, виділеними їм згідно Закону. І мова не лише про Первомайщину, а й про усіх людей, які потрапили в таку халепу. Тож скільки б часу на це не пішло, я зроблю усе можливе, щоби люди залишились у своєму праві. Безумовно, у цьому конкретному випадку пан Корнацький активно користується своїми зв’язками у Генпрокуратурі, затягує слідчі дії, ініціює додаткові розслідування, тощо. Але, я переконаний, правда буде на боці людей і суд поставить законну крапку у цій справі.

    Кор.: Сподіватимемось на це. І останнє запитання. Вадиме Івановичу, а чи не важко зберігати порядність у такому оточенні? Вибачте, це можливо занадто категорично, але прості люди нардепам не надто довіряють, хоча, самі їх і обирали.

    В. Підберезняк: Ви знаєте, на зустрічах з людьми, я, інколи, напівжартома напівсерйозно кажу, що не всі народні депутати падлюки (посміхається – ред.). Там достатньо порядних і відповідальних людей, тож «болотистих ділянок» вдається уникати. Бізнесових інтересів я не маю, як, власне, й бізнесу. Хоча інколи жалкую про його відсутність, тому що міг би зреалізувати набагато більше власних благодійних започаткувань, котрі нині тримаються на допомозі друзів, доброчинників. Варто лише зробити крок. І я переконаний, що країною повинна керувати справжня еліта – люди, які можуть слугувати прикладом для інших, які несуть у собі найкращі людські якості. Тож потрібно завжди залишатись людиною; за будь-яких обставин і у будь-якому оточенні. Я також маю це за основу. І робитиму все для того, щоби моя рідна Україна стала по-справжньому європейською державою, а мій рідний Миколаїв, у якому народився я, мій син, у якому зростають наші з вами діти, успішним і красивим європейським містом. Але давайте працювати над цим разом.


    Прес-служба Миколаївської обласної організації ПП «НАРОДНИЙ ФРОНТ»


    Похожие новости
  • У Києві пройшов масштабний з’їзд Політичної партії «Народний фронт»
  • Активісти «Народного фронту» взяли участь у заходах до Дня Поля на Харківщині
  • Вадим Підберезняк: Допомогти дітям-сиротам соціалізуватися – головне завдання держави
  • Вадим Підберезняк: Змалювання кремлістами Арсенія Яценюка як чеченського бойовика – це нісенітниця і провокація
  • " Пенсійний фонд – це гроші тих, хто зараз платить податки", - Вадим Підберезняк

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
12 декабрь Максим Бурбак пропонує організувати перегляд кінострічки "Кіборги" для молоді

12 декабрь Україна втрачає 30% газового транзиту

12 декабрь Угорщина висунула ультиматум Україні

12 декабрь Новокаховчанка виступить на "Australian Open"

12 декабрь В Україні стає нікому працювати

Топ новини