Каховка
» » Парламент підтримав законопроект “Народного фронту” щодо безкоштовної реабілітації військовослужбовців

    Парламент підтримав законопроект “Народного фронту” щодо безкоштовної реабілітації військовослужбовців


    Парламент підтримав законопроект “Народного фронту” щодо безкоштовної реабілітації військовослужбовців

    Верховна Рада підтримала за основу законопроект народного депутата фракції “Народний фронт” Вікторії Сюмар, спрямований на підвищення соціальних гарантій для військовослужбовців, які втратили кінцівки в зоні АТО, зокрема щодо встановлення для них безстрокової інвалідності.

    Так, законопроект про внесення зміни до Закону України "Про реабілітацію інвалідів України" щодо встановлення групи інвалідності учасникам Антитерористичної операції (№7161) підтримали за основу 238 народних депутатів.

    Заступник керівника фракції “Народний фронт” та співавтор цього законопроекту Вікторія Сюмар, виступаючи перед голосуванням зазначила, що він був розроблений на прохання самих учасників АТО.

    “Люди, які втрачають кінцівки, залишаються сьогодні в Україні, фактично, соціально незахищеними. Чи ви знаєте той факт, що воїн, який втратив кінцівку на рівні середини гомілки та не може нормально рухатися, може отримати третю групу інвалідності? А ця група означає, що ця людина не може проходити реабілітацію у військовому шпиталі України безкоштовно”, - обурилася народний депутат.


    “Тобто сьогодні, на четвертий рік війни, ми, фактично, залишаємо наших воїнів, які лишаються без кінцівок, без можливості безкоштовно обслуговуватися у військових шпиталях, якщо вони отримують третю групу інвалідності”, - наголосила вона.

    За словами Вікторії Сюмар, для того, щоб переглянути та підвищити ступінь інвалідності таким бійцям доводиться проходити медичні комісії, “де, на жаль, часто присутня корупція”. Парламентар додала, що право безкоштовно обслуговуватися у військових шпиталях мають лише інваліди 1 та 2 групи.

    “Даний законопроект передбачає підвищення соціальних гарантій саме для військовослужбовців, для тих людей, які стали інвалідами саме через те, що вони захищають Батьківщину та нас з вами. Цим людям ми пропонуємо встановлювати групу інвалідності на групу вище. Таким чином у нас третьої групи не буде, і всі вони матимуть можливість обслуговуватися у військових шпиталях безкоштовно”, - заявила народний депутат.


    Крім того, згідно з цим законопроектом пропонується встановлювати групу інвалідності військовослужбовцям, які втратили кінцівки, безстроково, тобто без необхідності її підтверджувати на медкомісії.

    “Ми зустрічалися з людьми, які втратили кінцівки в зоні бойових дій, і вони дуже просили, щоб їх не принижували медичними переоглядами з тим, аби з’ясувати чи відросла в них рука за рік чи не відросла. На жаль, рука не відросте”, - резюмувала автор законопроекту.

    Джерело


    Похожие новости
  • Парламент не дозволив Опоблоку скасувати закон щодо української мови на телебаченні
  • Парламент підтримав законопроект "Народного фронту" про 75% української мови на телебаченні
  • Парламент має ухвалити закон про 75% мовлення державною мовою на телебаченні, - Микола Княжицький (відео)
  • Верховна Рада підтримала постанову про вшанування Героїв України — учасників АТО (відео)
  • «Народний фронт» домігся збільшення доплат учасникам АТО

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
15 ноябрь Херсонська команда "Народного фронту" масштабну агітаційну роботу

28 октябрь З Днем автомобіліста і дорожника! - Максим Бурбак

26 октябрь Цікаву відписку отримав від Управління держпраці - Максим Бурбак

23 октябрь В Комітеті виборців України порахували як депутати відвідували засідання парламенту - Максим

22 октябрь В 7-й раз Хотинська центральна районна лікарня отримує гуманітарний вантаж - Максим Бурбак

Топ новини