Каховка
» » З січня 2018 на державному кордоні запрацює система фіксації біометричних даних іноземців

    З січня 2018 на державному кордоні запрацює система фіксації біометричних даних іноземців


    З січня 2018 на державному кордоні запрацює система фіксації біометричних даних іноземців


    Державна прикордонна служба України презентувала систему фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства.

    Презентація відбулася у Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) за участі представників партії «Народний фронт» Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

    Запуск системи фіксації біометричних даних Держприкордонслужби – це ще один крок щодо покращення безпекової складової при перетині кордону та вдосконалення системи прикордонного контролю. Вона стане однією з підсистем відомчої автоматизованої системи прикордонного контролю.

    Як повідомив Олександр Турчинов, РНБО прийняла рішення щодо посилення контролю при перетині кордону громадянами, а також особами без громадянства. Насамперед, це стосується громадян Російської Федерації, через кордон з якою на територію нашої держави потрапляють шпигуни, диверсанти і провокатори.

    «Кабінет Міністрів за дорученням РНБО затвердив перелік країн міграційного ризику. Серед цих країн найбільшу проблему ми маємо з Російською Федерацією. І наступного року вона буде вирішуватися», – наголосив Олександр Турчинов.

    Він повідомив, що ставиться низка завдань: в’їзд в країну за біометричними паспортами, проведення верифікації та ідентифікації за біометричними даними, зокрема за відбитками пальців. Також ідеться про попередження про в’їзд в країну з поясненням мети візиту.

    «Також МВС буде запроваджувати систему фіксації перебування громадян з країн міграційного ризику і, перш за все з РФ, на територію України. Увесь цей комплекс заходів посилить безпекову позицію держави», – сказав Олександр Турчинов.

    Як підкреслив Арсен Аваков, презентована сьогодні система, розпочинає роботу у перший день нового року у вже обладнаних 157 пунктах. Далі будуть належним чином оснащені всі пункти пропуску на українському кордоні, що дозволить завадити потраплянню на територію держави кримінальних елементів і осіб, що мають сумнівні цілі.

    З січня 2018 на державному кордоні запрацює система фіксації біометричних даних іноземців


    «Ми перекриємо всі пункти стаціонарні пропуску, а потому – і малі пункти пропуску місцевого значення. Ці бази даних дозволять нам увійти в десятку країн з найкращою верифікацією перетинаючи кордон. І вже зараз ми вже входимо до десятки країн за кількістю запитів і відповідей з базами Інтерполу, що дає нам вищу гарантію, що до нас не будуть потрапляти кримінальні елементи», – підкреслив Арсен Аваков.


    За його словами, у нинішній ситуації цей захист найактуальніший з точки зору перетину осіб з країн Азії, Близького Сходу, РФ. Але цей перелік буде постійно моніторитися, і РНБО прийматиме відповідні рішення.

    «Для тих країн, з якими у нас адекватні стосунки, великі угоди, обмін даними – країн ЄС, Канади, США, більшості країн світу – не буде жодних проблем. Для країн, з якими постійно виникають інциденти, і є підстави припускати, що звідти можливий великий потік людей, які хочуть потрапити в Україну з сумнівною репутацією і сумнівними цілями, ми застосовуємо цей спосіб», – сказав Арсен Аваков.

    Система, як підкреслив Олександр Турчинов, пов’язана з Державною міграційною службою, Службою безпеки, Національно поліцією. Це дає можливість посилити, як контррозвідувальні заходи, так і боротьбу з криміналітетом. Адже система дає змогу зробити чітку ідентифікації осіб, і унеможливити перетин кордону за підробленими документами, чи документами третіх осіб.

    Джерело


    Похожие новости
  • Максим Бурбак: запит до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова
  • Олександр Турчинов у зоні проведення АТО випробував систему блокування антиукраїнського телерадіомовлення
  • Олександр Турчинов з прикордонного пункту «Тополі»: Тут починається кордон цивілізованої Європи
  • "Народний фронт" просить МВС забезпечити безперебійну видачу біометричних паспортів через безвіз (відео)
  • З ініціативи Арсена Авакова схвалено концепцію розвитку Національної гвардії до 2020 року (відео)

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
23 декабрь Зухвалий розбійний напад в Дніпрянах

23 декабрь У Бериславі пиляють ялинки прямо на газонах

23 декабрь У Каховці група молодих людей шукала покупця, щоб продати пістолет

22 декабрь Українці вважають, що минає важким для себе

22 декабрь Гройсман пояснив відмову від контролю за цінами

Топ новини