Каховка
» » Росії не вдалося здійснити бліц-криг щодо зняття з себе санкцій ПАРЄ через внесення змін до регламенту Асамблеї, - Леонід Ємець

    Росії не вдалося здійснити бліц-криг щодо зняття з себе санкцій ПАРЄ через внесення змін до регламенту Асамблеї, - Леонід Ємець


    Росії не вдалося здійснити бліц-криг щодо зняття з себе санкцій ПАРЄ через внесення змін до регламенту Асамблеї, - Леонід Ємець

    Можливе внесення змін до регламенту Парламентської асамблеї Ради Європи заради зняття санкцій з Російської Федерації, яке обговорювалося на зимовій сесії ПАРЄ, є неприпустимим для інституції, яка базує свою діяльність на принципах рівності, верховенства права, забезпечення основних прав і свобод кожної людини.

    Про це заявив член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, представник фракції «Народний фронт» Леонід Ємець, який наразі перебуває на зимовій сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

    Він зазначив, що основним питанням, що стосується України, на цій сесії ПАРЄ стало намагання російської делегації повернутися до Асамблеї.

    Народний депутат розповів, що з цією метою навіть був створений спеціальний комітет, що має напрацювати такі зміни до регламенту ПАРЄ, які в принципі не дозволять накладати санкції ні на Російську Федерацію, ні на будь-яких інших потенційних порушників у майбутньому.

    Леонід Ємець наголосив, що санкції, які наразі накладені на делегацію РФ Парламентською асамблеєю, роблять неможливим її повернення до цієї організації. Але у разі, якщо зазначені зміни до регламенту будуть ухвалені, то це дозволить зняти з Росії санкції та повернути її до участі в роботі ПАРЄ.

    У той же час, як він повідомив, депутати Парламентській асамблеї «знімати санкції проти Росії не мають жодного бажання і намірів, оскільки це ґрунтується на тих доказах, які надає українська делегація щодо російської агресії, яка жодним чином не зменшилась ні у Криму, ні на Донбасі».

    «Власне тому Росія та їх прихильники у керівництві європейських інституцій придумали інший план: якщо не можна зняти санкції з Росії, то давайте так змінимо регламент Парламентської асамблеї Ради Європи, щоб Асамблея взагалі не мала права накладати санкції на будь-яку делегацію, тобто ліквідуємо санкції як такі, не проти Росії, а в принципі», - пояснив народний депутат.


    Не дивлячись на це, Леонід Ємець наголосив, що «позиція України та її прихильників у цьому питанні дуже жорстка».

    «Ми можемо скільки завгодно обговорювати питання зміни до регламенту, але поки Росія не піде з Криму і Донбасу, це буде означати, що Парламентська асамблея не просто змінює правила регламенту, на що вона, звичайно, має право, але відмовляється від власних принципів, що є неприпустимим для інституції, яка базує свою діяльність на принципах рівності, верховенства права, забезпечення основних прав і свобод кожної людини. І якщо Парламентська асамблея піде на такі кроки, це буде означати, що вона відмовилася від своїх базових інституційних принципів», - заявив він.


    Леонід Ємець зауважив, що оскільки Парламентська асамблея – це дуже динамічна організація, в якій постійно змінюються делегації та їх склад залежить від виборів в країнах-членах, то «з новими делегатами потрібно постійно проводити роз’яснювальну роботу, зокрема, стосовно того, що стосується України».

    З цієї метою українська делегація провела низку заходів у ПАРЄ щодо відстоювання інтересів нашої держави. Наприклад, захід, присвячений війні в Україні, метою якого було – донести до нових делегатів інших країн інформацію про збройну агресію Російської Федерації проти України.

    Підсумовуючи, Леонід Ємець заявив, що «на сьогодні позиція більшості делегатів Парламентської асамблеї така, що совість не продається».

    «Росія планувала здійснити бліц-криг і вже цієї сесії здійснити ряд конкретних кроків щодо зміни регламенту. На сьогодні їм цього не вдалося. Вони спробують на наступному сесійному засіданні ПАРЄ влітку продовжити реалізацію свого плану. Ми зробимо все, щоб цього не трапилося», - заявив народний депутат.

    Джерело


    Похожие новости
  • Під час Генасамблеї ООН Україна підніматиме питання порушення прав людини в окупованих Росією Криму та на Донбасі, - Георгій Логвинський
  • Українська делегація в ПАРЄ зірвала план Росії щодо зняття міжнародних санкцій, - Георгій Логвинський
  • Рішення Комітету міністрів Ради Європи по Криму посилить санкції щодо РФ, - Георгій Логвинський
  • Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Завдання української делегації - створити хвилю підтримки України (відео)
  • Георгій Логвинський у ПАРЄ: Наші солдати гинуть не лише за Україну, а й за Європу (відео)

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
29 январь Суд отказался продлевать обязательства Мартыненко

29 январь Зграя вовків помічена біля заповідника "Асканія Нова"

29 январь У Голопристанському районі горів автомобіль

29 январь У Херсоні продовжують рости ціни на хліб

29 январь Олександр Турчинов: Сьогодні, як і століття тому, українці відстоюють право своєї держави на

Топ новини