Каховка
» » Польська інтелігенція засудила антиукраїнський закон

    Польська інтелігенція засудила антиукраїнський закон


    Польська інтелігенція засудила антиукраїнський закон



    У Спільній заяві, громадські діячі наголошують, що солідарні “з особами та установами, які вже виявили свій супротив у зв’язку з поправками до закону про ІНП, особливо у зв’язку з загрозами для освіти, науки та свободи слова…”.

    “Щиросердно хочемо зауважити парламентарям, що внесений запис посла Томаша Жимковського з партії Кукіз 15, який оскаржує “бандерівські злочини” несе безпосередню загрозу для громадян Польщі української національності, для українських заробітчан на території Польщі. Ми спеціально не цитуємо закон, а тільки його медійний відповідник, який живе вже окремим життям у медіапросторі, передовсім суспільному, але й не тільки”, – цитує Еспресо текст звернення.

    Нагадаємо, 9 лютого фракція Радикальної партії на чолі з Олегом Ляшком пікетувала польський Сейм у Варшаві з вимогою скасувати антиукраїнський закон. Після чого міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив надію на те, що історичну суперечку з Україною буде врегульовано.

    Як наголошують політологи, акція Радикальної партії у Варшаві має стати прикладом відстоювання національних інтересів України за кордоном для інших політиків.

    “Політики зобов’язані захищати національні інтереси України, замість участі у молитовних сніданках у США, де обговорюються приватні, а не державні питання”, – говорить експерт.

    Зазначимо частина українських політиків витрачає досить значні кошти на лобіювання своїх інтересів за кордоном. Так раніше стало відомо, що лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко за вісім років витратила на американських лобістів майже 3 мільйони доларів.

    У той же час прес-служба Петра Порошенка повідомила, що поїздка президента на Віденський бал в Австрії обійдеться державному бюджету майже у 800 тисяч гривень.

    Перед цим, за підрахунками журналістів, Порошенко витратив близько півмільйона доларів, на відпочинок на Мальдівах.

    Джерело


    Похожие новости
  • Радикали переконані, що від протиріч між Польщею і Україною виграє агресор – Росія
  • Дії, які ведуть до розпалювання національної ворожнечі та порушення прав українців у Польщі, вимагають спільної і категоричної реакції європейських інституцій, - заява НФ
  • Дії, які ведуть до розпалювання національної ворожнечі та порушення прав українців у Польщі, вимагають спільної і категоричної реакції європейських інституцій, - заява НФ
  • Верховна Рада не буде змінювати закон про освіту
  • Новий Закон «Про освіту» має бути проголосований до Дня вчителя

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
  • 15 февраль

    У День закоханих херсонські молодята штурмують РАГСи

    У День святого Валентина херсонські молодята буквально штурмують РАГС. Так, сьогодні в Херсоні зареєструють десять шлюбів, а в звичайні дні церемоній

    Подробнее 0
Новi статтi
15 февраль У Києві відкривається масштабна фотовиставка Османа Карімова «75 відтінків Олега Ляшка»

15 февраль У День закоханих херсонські молодята штурмують РАГСи

15 февраль У магазинах на Арабатській стрілці можна купити страусині яйця

15 февраль У Каховці торгують несвіжими продуктами

15 февраль У Новій Каховці двоє безробітних пограбували секонд-хенд

Топ новини