Каховка
» » Павло Петренко: Правоохоронець, який допустив порушення прав підприємця, повинен нести персональну відповідальність

    Павло Петренко: Правоохоронець, який допустив порушення прав підприємця, повинен нести персональну відповідальність


    Павло Петренко: Правоохоронець, який допустив порушення прав підприємця, повинен нести персональну відповідальність

    Міністр юстиції, представник партії "Народний фронт" Павло Петренко презентував другий законопроект в рамках ініціативи #МаскиШоуСтоп, покликаний посилити захист підприємців, які постраждали від неправомірних дій правоохоронних органів.

    "Сьогодні ми робимо наступний крок у рамках реалізації ініціативи #МаскиШоуСтоп та презентуємо другий законопроект для подальшого захисту українського бізнесу. Він був представлений на Комісії із захисту прав підприємців цього понеділка. В ньому закладений чіткий смисл – персональна відповідальність правоохоронця, який допустив порушення прав підприємця", - зазначив очільник Мін’юсту під час засідання Уряду.


    Міністр зауважив, що нині силові структури працюють за відомим усім принципом, коли колективна відповідальність призводить до того, що відповідального за порушення законів знайти неможливо.

    "В новому законопроекті ми запроваджуємо зміну, яка зможе суттєво вплинути на поточний стан справ. Колективну безвідповідальність замінюємо особистою відповідальність конкретного чиновника, який підписав рішення, що призвело до порушення прав чи нанесення збитків підприємцям", - наголосив Павло Петренко.


    За його словами, притягнення порушників до відповідальності буде проходити за простою й логічною процедурою, яка нараховує 4 кроки: скарга підприємця чи особи на дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, рішення суду про задоволення скарги (у ньому зазначається обов’язковість службового розслідування), безпосередньо службове розслідування, матеріальне або дисциплінарне стягнення.

    "Це простий механізм, завдяки якому чиновник кілька разів подумає перед тим, як виносити неправомірне рішення", - додав міністр.


    Ще однією новацією, яка захистить права підприємців, є норма про те, що конкретний слідчий або прокурор може бути притягнутий до відповідальності незалежно від спливу терміну притягнення до дисциплінарної відповідальності, наголосив Павло Петренко. Крім того, держава гарантує постраждалій особі відшкодування збитків в разі кримінального порушення або дисциплінарного проступку з боку слідчого або прокурора.

    Інша новація – у разі явних порушень з боку слідчого чи прокурора, наприклад, помилково прийшли не на те підприємство чи повторно порушили справу за аналогічною фабулою, потерпілий зможе оскаржити незаконні дії в суді.

    "Запропонований законопроект також надає право учасникам кримінального провадження заявляти клопотання про закриття кримінального провадження, якщо буде очевидне затягування строків розслідування з боку слідчих чи прокурорів", - зазначив міністр юстиції.

    Джерело: Народний Фронт


    Похожие новости
  • Реалізуй свої права з «Я МАЮ ПРАВО!»
  • Реалізуй свої права з «Я МАЮ ПРАВО!»
  • Реалізуй свої права з «Я МАЮ ПРАВО!»
  • НА ХЕРСОНЩИНІ БУДЕ СТВОРЕНО ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ДЛЯ ЗАХИСТУ АГРАРІЇВ ВІД РЕЙДЕРСЬКИХ ЗАХОПЛЕНЬ ЗЕМЕЛЬ ЧИ ЗБІЖЖЯ, - ПАВЛО ПЕТРЕНКО
  • Павло Петренко презентував запуск проекту «Онлайн будинок юстиції» на всеукраїнському рівні

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
15 ноябрь Херсонська команда "Народного фронту" масштабну агітаційну роботу

28 октябрь З Днем автомобіліста і дорожника! - Максим Бурбак

26 октябрь Цікаву відписку отримав від Управління держпраці - Максим Бурбак

23 октябрь В Комітеті виборців України порахували як депутати відвідували засідання парламенту - Максим

22 октябрь В 7-й раз Хотинська центральна районна лікарня отримує гуманітарний вантаж - Максим Бурбак

Топ новини