Каховка
» » Лілія Гриневич: До вересня не лише вчителі шкіл, а й усі педпрацівники отримають збільшену на 2 тарифні розряди зарплату (відео)

    Лілія Гриневич: До вересня не лише вчителі шкіл, а й усі педпрацівники отримають збільшену на 2 тарифні розряди зарплату (відео)


    Лілія Гриневич: До вересня не лише вчителі шкіл, а й усі педпрацівники отримають збільшену на 2 тарифні розряди зарплату (відео)

    З 1 січня 2017 року середня заробітна плата вчителя загальноосвітньої школи зросла до 4 800 – 6 800 гривень, а до 1 вересня просування по тарифній сітці на два розряди відбудеться для всіх педагогічних працівників.

    Про це повідомила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час години запитань до Уряду сьогодні у Верховній Раді.

    «Якщо це молодий вчитель, який ще не має стажу і не має високої кваліфікаційної категорії, в 2016 році середня заробітна плата таких учителів становила орієнтовно понад 3 600 гривень. Зараз це понад 4 800 гривень. Якщо ми візьмемо вчителя вищої кваліфікаційної категорії, то середня заробітна плата з надбавками для вчителя вищої кваліфікаційної категорії у 2016 році становила трохи менше 5 000 гривень, зараз вона становить понад 6 800 гривень», - наголосила міністр.

    Водночас Лілія Гриневич підкреслила, що йдеться про один посадовий оклад з навантаженням 18 годин, а якщо навантаження більше, то і розмір зарплати відповідно більший.

    «Чи нас задовольняє такий рівень зарплат вчителів? Ні. Зарплати вчителям, як і іншим педагогічним працівникам, повинні зростати. Зараз не всі педагогічні працівники, які навчають поза системою загальної середньої освіти, отримали підвищення зарплатні. Місцеві органи влади мають час до 1 вересня забезпечити просування по тарифній сітці на два тарифні розряди, це передбачено постановою Уряду, і для працівників дошкільних навчальних закладів, і інших педагогічних працівників сфери позашкільної, професійно-технічної освіти», - зазначила міністр.

    Вона додала, що частина органів місцевого самоврядування вже це зробили, а в частини готові рішення, але не ухвалені через те, що на сесію не збиралися обласні ради.

    «З 1 вересня таке просування на два тарифні розряди буде обов’язковим для всіх педагогічних працівників. І для нас дуже важливо, і я як міністр освіти і науки рада, що цю позицію підтримав Прем'єр-міністр, весь Уряд України і Верховна Рада України, виділивши педагогічних працівників для підвищення їхнього соціального статусу. Бо тільки так ми можемо здійснити справді реформу освіти», - наголосила Лілія Гриневич.

    За словами міністра, загальне фінансування середньої освіти також зросло: «Зокрема, обсяг освітньої субвенції зараз становить понад 52,5 мільярда гривень. Це на 2,8 мільярда гривень більше ніж у 2016 році. Також передбачена Урядом додаткова дотація в сумі майже 15 мільярдів гривень на освіту, медицину і культуру. Ми очікуємо, що орієнтовно з цієї дотації близько 8 мільярдів гривень будуть спрямовані на освіту, це має допомогти місцевим бюджетам впоратися з тими повноваженнями і навантаженням, які вони мають у сфері освіти».

    Крім того, для розвитку матеріально-технічної бази в навчальних закладах передбачено кошти із залишків освітньої субвенції минулого року.

    «Зокрема, 300 мільйонів гривень для об'єднаних територіальних громад. І крім того, 300 мільйонів гривень для закупівлі природничо-математичних кабінетів, тому що природничо-математична освіта для нас є пріоритетом у сфері загальної середньої освіти. А також 200 мільйонів гривень на засадах співфінансування 70 на 30 на шкільні автобуси», - уточнила Лілія Гриневич.

    источник НФ


    Похожие новости
  • Лілія Гриневич: Угоду зі США про співробітництво у сфері науки та технологій буде відновлено
  • Остап Семерак: Співробітники нової природоохоронної служби повинні мати достойну заробітну плату
  • Лілія Гриневич: Кожен учитель має пройти курс з психосоціальної допомоги, щоб розвивати стійкість до стресу в дітей
  • Оборонна промисловість може стати локомотивом української економіки, - Вадим Кривенко (відео)
  • За надані в сервісних центрах МВС адмінпослуги до місцевих бюджетів перераховано понад 6 млн гривень

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
09 октябрь І знову про проблеми садівників - Максим Бурбак

06 октябрь Від щирого серця вітаю рідні Чернівці з 610 річницею! - Максим Бурбак

05 октябрь Таких управителів житлових будинків «вибрала» нова міська влада - Максим Бурбак

05 октябрь Сьогодні новообрані члени ЦВК прийняли присягу - Максим Бурбак

04 октябрь «Народний фронт» підтримує законопроект про українську мову, який є вимогою учасників

Топ новини