Каховка
» » Пам'ятник чорнобильцям став "яблуком розбрату" в Іванівці

    Пам'ятник чорнобильцям став "яблуком розбрату" в Іванівці


    Пам'ятник чорнобильцям став

    Сьогодні в Іванівській селищній раді відбулося засідання виконавчого комітету ради. Першим питанням порядку денного члени виконкому розглянули ситуацію із місцем встановлення пам’ятника ліквідаторам та жертвам чорнобильської катастрофи. На початку розгляду питання, секретар Іванівської селищної ради — Вікторія Щастлива повідомила, що нещодавно виконкомом селищної ради було обрано місце розташування пам’ятного знаку. Його було вирішено встановити на Алеї слави, що знаходиться на узбережжі центрального ставка.

    Окрім того, на купівлю знака та його облаштування селищною радою виділено кошти. Таке місце встановлення пам’ятника не сподобалося членам організації ветеранів-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Як розповів голова районної організації чорнобильців, вони хочуть, щоб пам’ятний знак було встановлено у самому центрі селища, неподалік Алеї героїв, поруч із хрестами та пам’ятником жертвам голодомору.

    На виконкомі відразу ж зав’язалася жвава дискусія. З однієї сторони керівництво селищної ради розповідало про свої плани щодо облаштування алеї героїв Афганістану, встановлення лавок та освітлення, створення зони для відпочинку жителів районного центру, спорудження дитячих та спортивних майданчиків в центральному сквері. Що в жвавій молодіжній зоні такий пам’ятник як мінімум стане предметом для вандалізму, як максимум не виконуватиме покладеної на нього місії та створюватиме негативний емоційний фон в парку.

    Паралельно, чорнобильцям розповідали про гарні перспективи встановлення пам’ятника на узбережжі ставка, яке тепер уже має більш привабливий вигляд. В той же час ліквідатори стояли на своєму. З позиції очільника районної організації ліквідаторів, пам’ятний знак необхідно ставити саме в центрі парку і не інакше. Всі інші варіанти чорнобильці розцінюватимуть як неповагу.

    В результаті словесної перепалки чорнобильці покинули приміщення селищної ради із словами — «ставте пам’ятник собі де забажаєте, а ми туди не прийдемо.» В той же час члени виконкому повторно проголосували по питанню встановлення пам’ятника. І знову, одноголосним рішенням члени виконкому залишили в силі старе рішення яким передбачено його встановлення на Алеї слави, на узбережжі центрального ставка.



    источник Херсон Дэйли


    Похожие новости
  • Турнір з футзалу пам’яті футболістів Каховщини.
  • Засідання колегії райдержадміністації
  • Херсонські прикордонники вшанували пам'ять Тараса Шевченка
  • У Чаплинці відбулось "Свято поезії Т.Г. Шевченка"
  • Президія по підготовці до VІІ сесії районної ради

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    Радiо

    Радио онлайн

    Хіт FM

    зараз грає:
    Слушать другое радио
Фото новини
події дня
  • 04 апрель

    “ВЕСЕЛИЙ КУБОК” КАХОВСЬКОЇ ВІДКРИТОЇ ЛІГИ КВН

    1 квітня в МПК "Меліоратор" відбулась гра за "Веселий Кубок" Каховської Відкритої ліги КВН, яка проходила в рамках міських заходів до дня гумору.

    Подробнее 0
Новi статтi
04 апрель Херсонка на бандурі акомпанувала відомому французькому співаку (фото, відео)

04 апрель “ВЕСЕЛИЙ КУБОК” КАХОВСЬКОЇ ВІДКРИТОЇ ЛІГИ КВН

04 апрель МОЛОДЬ ЗАСІДАЛА ЗА “КРУГЛИМ СТОЛОМ”

04 апрель Відбулося засідання тимчасової комісії, створеної за рішенням XII сесії районної ради

04 апрель У Каховці п'яний чоловік забив свою дружину до смерті

Топ новини