Каховка
» » На Херсонщині взялися за пляжі

    На Херсонщині взялися за пляжі


    На Херсонщині взялися за пляжі

    На найближчій сесії Скадовської міської ради депутати розглянуть цікавий документ - проект рішення "Про затвердження Правил утримання та використання пляжів міста Скадовська".
    Питання впорядкування пляжів назріло вже давно, адже нарікань як з боку відпочивальників, так і самих скадовчан немало. При підготовці нових Правил розробники користувались досвідом і відповідним документом колег з Одеси. Документ вийшов чималий - на декількох десятках сторінок.

    Суб'єктам господарювання буде заборонено встановлювати будь-які огорожі, бар'єри та інші перешкоди на території пляжу - прохід до моря і смужка піску мають бути вільними для всіх громадян. На пляжах будуть дозволені лише некапітальні будови.Заборонено буде також влаштовувати настіли, басейни; встановлювати споруди, розміщувати предмети для надання послуг, що неможливо переставити в інше місце без докладання зусиль та інші стаціонарно закріплені об'єкти. Крім того, суб'єкти господарювання будуть зобов'язані встановити табличку з інформацією про найменування, свої контактні дані, підстави надання послуг на території пляжу, перелік товару та ціна за кожен вид товару.

    Можна буде розміщувати водні атракціони. Але власникам різних човників і катерів доведеться вивчити багато правил. Їм не можна буде залишати свої судна близько до місць купання, брати на борт дітей до 7 років, дозволяти звішувати ноги за борт, пірнати у воду з борту, брати більше пасажирів, ніж це дозволено.
    Також пляжі Скадовська повинні бути обладнані пандусами і стати зручними для відвідувань людьми з особливими потребами. Ще на пляжах повинні з'явитися медичні пункти, в яких обов'язково має бути телефон. Щоправда, судячи з проекту рішення, обладнати їх повинні будуть не місцева влада, а самі підприємці, які планують заробляти на відпочивальниках. Не забули і про рятувальників – вони зобов'язані будуть чергувати.

    Ціле зведення правил прописане для самих відпочивальників.
    Так, на пляжах не можна буде палити – лише в спеціально відведених місцях. Не можна купати і вигулювати тварин.
    Заборонено використовувати для приготування і розігріву їжі відкритий вогонь, окрім спеціально відведених місць, вживання міцних алкогольних напоїв, користування потужними звуковідтворюючими пристроями, закопувати в пісок скляні або інші небезпечні предмети, засмічувати його будь-якими відходами, запливати за межу купання на акваторії, що захищена буями, підпливати до моторних судів, парусників, веслових човнів і інших плавзасобів, залізати на технічні і попереджувальні знаки, буї і інші предмети, використовувати рятувальні засоби не за призначенням, стрибати у воду із споруд, не пристосованих для цього, і в місцях, де невідомі глибина і стан дна, подавати помилкові сигнали тривоги ради жарту, залишати без нагляду малолітніх дітей, використовувати для плавання автомобільні камери, плоти, лежаки, дошки, використовувати моторні парусні, веслові човни, інші грібні і моторні плавзасоби, водні велосипеди, швидкісні моторні плавзасоби, водні мотоцикли в зонах пляжів, у громадських місцях купання за відсутності буйкового обгороджування пляжної зони і в межах цієї зони.

    Курортний сезон у Скадовську, як зазначено у проекті, починається вже з 1 травня і закінчується 1 жовтня.
    Час вивчити правила ще є. Проект рішення розміщено на сайті міської ради.

    источник 0552


    Похожие новости
  • Правила безпечного встановлення новорічної ялинки
  • Прокуратура "звільнила" міський пляж у Генічеську від незаконних споруд
  • Голопристанські таксисти за один день перевірок заробили штрафів на 68 тис.грн
  • Президія по підготовці до VІІ сесії районної ради
  • Президія по підготовці до VІ сесії районної ради

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
  • 23 август

    Не дивлячись на те що сезон вже майже закінчився хоч Джарилгач продовжує

    Острів Джарилгач ще приймає туристів, насладающихся останніми днями літа.

    Подробнее 0
Новi статтi
23 август Штраф за спробу винести одяг з магазину

23 август Не дивлячись на те що сезон вже майже закінчився хоч Джарилгач продовжує приймати туристів

23 август У жінки викрали трактор

23 август Дитині, що опинилася в біді допомогли Суднобудівники СБГ

23 август У Херсоні переглянули права на пільговий проїзд

Топ новини