Каховка
» » НА ХЕРСОНЩИНІ БУДЕ СТВОРЕНО ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ДЛЯ ЗАХИСТУ АГРАРІЇВ ВІД РЕЙДЕРСЬКИХ ЗАХОПЛЕНЬ ЗЕМЕЛЬ ЧИ ЗБІЖЖЯ, - ПАВЛО ПЕТРЕНКО

    НА ХЕРСОНЩИНІ БУДЕ СТВОРЕНО ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ДЛЯ ЗАХИСТУ АГРАРІЇВ ВІД РЕЙДЕРСЬКИХ ЗАХОПЛЕНЬ ЗЕМЕЛЬ ЧИ ЗБІЖЖЯ, - ПАВЛО ПЕТРЕНКО


    НА ХЕРСОНЩИНІ БУДЕ СТВОРЕНО ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ДЛЯ ЗАХИСТУ АГРАРІЇВ ВІД РЕЙДЕРСЬКИХ ЗАХОПЛЕНЬ ЗЕМЕЛЬ ЧИ ЗБІЖЖЯ, - ПАВЛО ПЕТРЕНКО

    На Херсонщині найближчим часом почне діяти оперативний штаб у складі спеціалістів органів юстиції, правоохоронців та аграріїв, який забезпечить захист бізнесу від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю. Про це Міністр юстиції Павло Петренко повідомив під час зустрічі з представниками аграрного бізнесу в рамках одноденного робочого візиту до Херсонщини.
    «За прикладом Херсонщини маємо намір створити оперативні штаби, які зможуть швидко і ефективно реагувати на будь-які незаконні дії з боку нечистих на руку ділків і в інших великих аграрних областях.
    Такі штаби будуть створені на базі облдержадміністрацій. До них увійдуть юристи обласних управлінь юстиції, правоохоронці та представники фермерської спільноти», - зазначив очільник Мін’юсту.

    За всіма фактами спроб захоплення майна члени штабів виїжджатимуть на місця, надаватимуть правову допомогу та фіксуватимуть вчинені злочини з метою притягнення винних до відповідальності.
    «Ми маємо разом з правоохоронцями швидко реагувати на конфліктні ситуації, щоб особи, які поклали око на чуже майно, понесли жорстку відповідальність», - додав Міністр юстиції.

    Очільник Мін’юсту також поінформував учасників зустрічі про успішний кейс захисту прав власності на землю в регіоні. В курортному місті Залізний порт особа вирішила привласнити 5 гектарів пляжу. Однак, завдяки небайдужій позиції місцевих активістів та швидкій реакції співробітників управління юстиції і місцевої влади, вдалося вберегти цю землю від рейдерського захоплення.
    «Причетні до цієї спроби захоплення особи понесуть відповідальність - всі матеріали вже передані правоохоронцям», - додав він.

    Він також закликав аграріїв і всіх українців користуватись послугою Мін'юсту «СМС-МАЯК», яка є дієвим механізмом захисту майна від посягань. Суть даного сервісу полягає в наступному: у разі початку якихось реєстраційних дій, власник майна одразу отримує СМС про це і може негайно звернутись до реєстратора із заявою про зупинення вчинення будь-яких незаконних дій з майном в реєстрі.
    Міністр юстиції разом із Головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим відвідали інформаційно-консультативний пункт Мін'юсту, відкритий у самому центрі Херсона біля Площі Свободи.

    «Безпосередньо тут громадяни можуть отримати первинну юридичну консультацію, а також взнати адреси найближчих центрів та бюро безоплатної правової допомоги. Поспілкувались з громадянами, більшості з яких потрібна була лише консультація, куди звернутись чи як правильно оформити документи. Фактично, отримати її вони можуть по дорозі на роботу чи додому», - прокоментував враження від роботи пункту очільник Мін’юсту.

    Міністр юстиції також вручив перші документи батькам 5 малюків, які народилися у Херсонській обласній клінічній лікарні. Херсонщина серед лідерів у запровадженні зручних сервісів для батьків. Нині в регіоні усі 19 пологових приєдналися до ініціативи, завдяки чому 55% малюків отримують свідоцтва про народження безпосередньо у медичних закладах.

    У рамках прес-конференції за підсумками візиту журналісти могли поспілкуватися з громадянами, які звернулися за допомогою до центрів та бюро правової допомоги Херсонщини.
    «Наше спільне завдання – сильна й захищена країна, в якій кожна людина знає свої права, реалізує їх та захищає. Держава гарантує ті права, які передбачені Конституцією й законом. Закон - один для всіх», - резюмував Павло Петренко.


    Похожие новости
  • Понад 1000 батьків оформили державну допомогу при народженні дитини, не виходячи з пологового будинку
  • У Херсоні фахівці юстиції зустрілись за "круглим столом" з аграріями
  • Стартував всеукраїнський проект «Я МАЮ ПРАВО!»
  • Павло Петренко презентував послугу онлайн оформлення державної допомоги при народженні дитини (відео)
  • Павло Петренко презентував запуск проекту «Онлайн будинок юстиції» на всеукраїнському рівні

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
29 июль У Херсон прибуде відомий швейцарський рок-гурт

29 июль Рейтинг главы Херсонщины вырос на несколько позиций

28 июль Китайцы построят на Херсонщине первую бетонную дорогу

28 июль НА ХЕРСОНЩИНІ БУДЕ СТВОРЕНО ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ДЛЯ ЗАХИСТУ АГРАРІЇВ ВІД РЕЙДЕРСЬКИХ ЗАХОПЛЕНЬ

28 июль Презентація аналогу «ProZorro» на Херсонщині.

Топ новини