Каховка
» » У Херсоні провели унікальну операцію з видалення пухлини головного мозку

    У Херсоні провели унікальну операцію з видалення пухлини головного мозку


    У Херсоні провели унікальну операцію з видалення пухлини головного мозку

    На Херсонщині жінка десять років прожила з величезною пухлиною в голові, навіть не підозрюючи про це. У 46-річної мешканки Берислава ще з 2007 року почав погіршуватися зір, а за ним «зачастили» головні болі. Все це вона терпіла, поки ледь не осліпла, а головні болі не стали зовсім вже болісними. Лише тоді вона вирушила на консультацію до офтальмолога. Той виявився досить досвідченим, і відразу запідозрив, що головні болі якось пов'язані із зоровим нервом. Пацієнтку лікар відправив на магніторезонансну томографію, і обстеження виявило у городянки пухлина діаметром у вісім сантиметрів прямо під лобовими частками.

    Розростаючись, «монстрообразность» пухлина поступово здавлювала не тільки зорові нерви і гіпофіз, який регулює роботу всіх внутрішніх органів і систем людського організму, але навіть кілька найважливіших артерій. Стоншена, вони створювали перешкоди притоку крові, і до їх повної закупорки було вже недалеко. Тому жінку терміново відправили в нейрохірургічне відділення обласної клінічної лікарні. А там поклали на операційний стіл. Операція, в проведенні якої брали участь сім медиків, включаючи відразу трьох нейрохірургів, тривала більше дев'яти годин поспіль!

    - Найскладнішим було відокремити «вліпшіе» в пухлини артерії так, щоб не пошкодити їх. На це і пішла велика частина часу - діяли спеціальними Мікроножниці, - розповідає завідувач нейрохірургічним відділенням ОКБ Херсона, кандидат медичних наук Олексій Леонтьєв. - Коли видаляли саму пухлину, то були вражені - вона була розміром з кулак. А її вага сягала півтораста грам!


    Але як би там не було, а контрольна томограма показала: операція пройшла успішно. З перших же днів після неї у пацієнтки стало поліпшуватися зір, та й головні болі її покинули. Чому у жінки з'явилася пухлина, для неї самої і для медиків таки і залишилося невідомим. Але куди більш значуща те, що цю пухлину вдалося повністю «вичистити», і ймовірність рецидиву тепер близька до нульової.


    Похожие новости
  • На Херсонщині бездомний сів на 7 років за напад на пенсіонерку
  • У Херсоні через снігопад сталося десять аварій
  • Співробітники "Асканії-Нова" почали роботу в режимі "обложена фортеця"
  • Бурбак закликає всіх чиновників і депутатів відпустити громади, дати можливість їм об'єднатись
  • У Каховці підсудний порізав собі вени

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
  • 13 март

    Україна бойкотуватиме Кубок світу з біатлону в Росії, - Микола Величкович

    “Народний фронт” підтримує позицію свого представника в Уряді Ігоря Жданова щодо бойкоту Кубку світу з біатлону, що проходитиме у Тюмені (Російська

    Подробнее 0
Новi статтi
13 март Тільки радикальні зміни піднімуть Україну з колін! - Василь Амельченко

13 март Україна бойкотуватиме Кубок світу з біатлону в Росії, - Микола Величкович (відео)

13 март Каховчанам дозволено автономне опалення

13 март Херсонці стали робити внески для своєї пенсії

13 март У Таврійську планують будівництво сонячної електростанції

Топ новини