Каховка
» » У Каховці 18-річної вагітної тиждень не могли діагностувати апендицит. Дитина загинула

    У Каховці 18-річної вагітної тиждень не могли діагностувати апендицит. Дитина загинула


    У Каховці 18-річної вагітної тиждень не могли діагностувати апендицит. Дитина загинула

    До редакції каховського видання звернулися родичі молодої дівчини. За їх словами, Анастасія Белегова три рази поспіль викликала додому лікарів швидкої допомоги, вони кожен раз правильно припускали діагноз, але в лікарні їх думку ігнорували. Гострий апендицит у каховчанкі виявили тільки коли стан стало критичним.

    18-річну Анастасію госпіталізували з високою температурою, блювотою і болями в животі ще 18 лютого. Терапевт вирішив, що у дівчини цистит, прописав антибіотики і відправив лікуватися додому. На наступний день живіт захворів сильніше. Лікарі, що виключили апендицит, кілька разів відправляли з відділення до відділення і не призначали більш ретельне обстеження. Тільки через три дні, коли стан хворої сильно погіршився, температура підвищилася до 40 градусів, її знову привезли на швидкій в лікарню і з'ясували, що це сильно запущений "перитоніт" (запалення очеревини, супроводжується важким станом організму). В результаті хірургічного втручання з працею врятували вагітну дівчину.

    - У хірургії з нас запросили 800 грн. за наркоз і 4200 грн. за проведення операції, але на 4-ту добу перебування в лікарні всі фінансові заощадження пішли на антибіотики, ледве "нашкребли" на наркоз. В.о. головлікаря Олена Борисівна Мазур повідомила, що подібні операції повинні проводитися безкоштовно і ніхто не має права брати за це гроші, власне завдяки її втручанню так і сталося, за що їй, як керівнику, спасибі - каже родичка хворий Оксана. - Після того як Настю виписали, температура знову піднялася до 40, але її направили в цей раз в "гінекологію", де сказали, що у дівчини швидше за все непрохідність - поставили клізму і відправили додому, попросивши не викликати більше "швидку".

    При цьому, згідно з даними "Українського журналу хірургії", якщо при неускладненому апендициті у вагітних "летальність коливається від 0%, то при перитоніті досягає вже 16,7%". А послідовність дій при виявленні подібних випадків, вивчають на курсі "Акушерство і гінекологія" на 5-му курсі медуніверситету. Після виписки зі стаціонару таких вагітних включають в групу ризику по загрозі дострокового переривання вагітності, яке може наступити і у віддалені після операції терміни, і проводять профілактичні заходи, спрямовані на збереження вагітності та здоров'я хворий. Говорячи простіше, і для обивателя ясно, що після хірургічного втручання за вагітною дівчиною потрібен особливий догляд, враховуючи ускладнення - тим більше.

    - Жар не спадав, довелося знову викликати медиків, які і пояснили нам, що потрібно домагатися напрямки. В обласну клініку. Вранці "вибили" напрямок, вже в херсонській хірургії лікарі сказали, що це сепсис (запалення), після операції зібралася рідина в черевній порожнині - температура трималася 38 градусів і не спадала. Зробили ще одну операцію, - продовжує Оксана. - Найстрашніше почалося пізніше. Анастасія вже в Каховці потрапила в реанімацію, їй виписали антибіотики, ми витратили ще гроші на різні катетери (как-будто їх на все відділення виписували ...). Останнім часом вона перебувала в "пологовому", під крапельницями, лікарі кажуть, що через антибіотики порушена мікрофлора. 24 березня вночі у Насті почалися перейми, їй зробили укол, щоб припинити їх до приходу лікаря. Вранці гінеколог сказав, що в Каховці їй більше нічим допомогти не можуть і потрібно наймати авто і їхати в Херсон. У понеділок область наполягла на тому, що в такому стані дівчину перевозити не можна. Результати аналізів показали необхідність виклику пологів, інакше, висока ймовірність, що мати може постраждати ще більше. Дитина, яку Настя виношувала 6-місяців, не вижив. Вже на наступний день з нас почали вимагати якомога швидше сплатити додатково 400 грн. за ліки, якими викликали пологи, природно без чеків.

    - Нам просто не віриться. При будь-якого болю в животі завжди кричать - апендицит, зазвичай же він легко діагностується, навіть фельдшера швидкої його діагностували. А тут цілий натовп лікарів нічого не помітила? Ми не розуміємо, чому в районній лікарні не можуть поставити правильний діагноз. Ми ж довіряємо лікарям - строго дотримуємося рекомендацій. А потім веземо дітей в реанімацію і плачем, - додала Оксана.

    За словами жінки, відносини з співробітниками каховських медустанов вона не з'ясовувала.

    - Ні з ким з'ясування ситуації ми не влаштовували. У всякому разі, поки не до цього. Головне зараз - Настю на ноги поставити. Для мене в ситуації, що склалася важливо, щоб усі пам'ятали: завжди краще 100 раз перестрахуватися. Це зайвим не буває. Конфліктувати ніколи не хочеться, але і дозволяти "халатне" відношення до своїх обов'язків людям, яким довіряєш життя своїх рідних, теж не можна, - каже жінка.

    За час підготовки матеріалу, гроші, сплачені родичами дівчини за анестезію, їм повернули.

    Виконуюча обов'язки головного лікаря Олена Борисівна Мазур в особистій бесіді повідомила, що тримає на контролі ситуацію, що склалася. За її словами, найближчим часом буде проведено службове розслідування із залученням обласних фахівців та все люди, вина яких буде доведена, понесуть відповідальність. Відносно заяв про вимагання грошових коштів, то Олена Борисівна впевнена, що заперечення факту існування проблеми не наближає до її вирішення. У ситуації, що склалася заручниками є, як пацієнти, так і медичний персонал. Наскільки масовим є цей досвід, вона судити не береться, але запевняє, що реагує на кожне звернення від населення з цього приводу.


    Джерело: Каховські новини


    Похожие новости
  • Подробиці вбивства молодої дівчини
  • 18-річного генічанина судитимуть за побиття
  • З херсонської лікарні пропала вагітна пацієнтка
  • Новокаховчан в холод кілька годин пролежав на трасі після ДТП
  • Білозерські поліцейські встановлюють обставини отримання пастухом тяжких тілесних ушкоджень

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
15 ноябрь Херсонська команда "Народного фронту" масштабну агітаційну роботу

28 октябрь З Днем автомобіліста і дорожника! - Максим Бурбак

26 октябрь Цікаву відписку отримав від Управління держпраці - Максим Бурбак

23 октябрь В Комітеті виборців України порахували як депутати відвідували засідання парламенту - Максим

22 октябрь В 7-й раз Хотинська центральна районна лікарня отримує гуманітарний вантаж - Максим Бурбак

Топ новини