Каховка
» » Десять причин, за якими варто відвідати Арабатську Стрілку

    Десять причин, за якими варто відвідати Арабатську Стрілку


    Десять причин, за якими варто відвідати Арабатську Стрілку

    Нескінченний піщаний пляж від горизонту до горизонту, практично безлюдні острови, цілющі природні ресурси і великий вибір житла на будь-який смак роблять Арабатську стрілку одним з найбільш затребуваних українських морських курортів.

    Розташований він на Азовському морі, яке, як відомо, є ідеальним варіантом для сімейного відпочинку з маленькими дітьми.

    Чому варто відвідати Арабатську Стрілку Генічеського району на Херсонщині? Ось основні 10 причин:

    1. Напівдикі пляжі коси

    Арабатська стрілка - сама піщана коса в Європі, протяжність її становить близько 100 кілометрів. З одного боку вона омивається водами затоки Сиваш, а з іншого - найдрібніше в світі Азовським морем.

    Піщані просторі пляжі - одна з головних причин, чому українці вважають за краще для проведення літньої відпустки на Арабатці. Тут розташовані такі популярні курортні селища, як Генічеська Гірка, Щасливцеве та Стрілкове.

    2. Солоні озера і лікувальні грязі

    Ще одна важлива причина, чому Арабатська стрілка так популярна серед відпочиваючих, - її оздоровчі можливості. Родзинка курорту - озеро Сиваш, як називають мілководна затока Азовського моря, розділену на безліч неглибоких водойм.

    3. Термальні джерела

    Крім корисних солоних озер, на території курорту діють кілька термальних джерел. Температура води в них досягає 40-70 градусів, а щільність і мінералізація в кілька разів вище, ніж у водах Азовського моря.

    4. Рожеве Генічеське озеро

    Ще одне дивовижне місце, про наявність якого знають далеко не всі відпочиваючі, знаходиться на північному закінченні Арабатської стрілки, поруч із селищем Приозерне. Незвичайне Генічеську озеро з водою ніжно-рожевого кольору коли використовувалося як соляного промислу.

    Сьогодні промислового видобутку на озері немає, зате водойму стає популярною серед туристів завдяки своїми бальнеологічними властивостями. Сіль і ропа Генічеського озера містять магній, йод, бром, калій і багато інших органічних і біологічно активні речовини, корисні для здоров'я.

    5. Бирючий острів

    Провести відпустку серед майже дикої природи, але в набагато комфортніших умовах можна на Бірючому острові. Це південна ділянка Федотової коси, з'єднана з материком вузькою ділянкою суші, пляжі тут піщані, широкі і небагатолюдні.

    Бази відпочинку, розташовані на острові, орієнтовані на сімейний і спокійний відпочинок. Територія острова і його акваторія входять до складу Азово-Сиваський національний природний парк, а це значить, що природа тут по-особливому красива і незвичайна.

    Під час прогулянки можна зустріти досить рідкісні рослини, а також вільно гуляють ланей, муфлонів, оленів, куланів і інших тварин, занесених до Червоної Книги.

    6. Аквапарк Oasis

    Різноманітні гірки, водні атракціони та багато іншого - для любителів активного відпочинку.

    7. Дельфінарій

    Ще одне місце, де сподобається і маленьким, і дорослим любителям пригод, дельфінарій "Оскар". Він також знаходиться в Генічеській Гірці, недалеко від аквапарку. Цікава програма за участю дельфінів і морських котиків під керівництвом професійних тренерів подарує гостям яскраві незабутні емоції.

    8. Зоопарк "Сафарі-парк"

    Невеликий, але від цього не менш цікавий, зоопарк "Сафарі-парк" знаходиться в селі Щасливцеве. Тут мешкає близько 100 видів тварин і птахів, в числі яких верблюди, леви, єноти, страуси, поні і багато інших.

    9. Дикий відпочинок на острові Папанін

    Якщо хочеться сховатися подалі від сторонніх очей і насолодитися спокійним відпочинком серед дикої природи, острів Папанін стане ідеально підходящим варіантом. Стара назва острова, яку можна зустріти на картах, - Куянли. Це один з найбільших островів в акваторії затоки Сиваш.

    10. Екскурсія в заповідник "Асканія-Нова"

    Заповідник "Асканія-Нова" розташований за межами Арабатської стрілки, але це не зменшує його популярності серед відпочиваючих. Він являє собою великий дендрологічний парк, степ і зоопарк.

    Гуляючи по території, можна зустріти зебр, антилоп, оленів, буйволів, лам і багатьох інших представників тваринного світу.


    Похожие новости
  • На Арабатську стрілку з Херсона літатимуть пасажирські літаки
  • Як голова Генічеської РДА добирається на роботу
  • Арабатську стрілку "відрізало" від материка
  • На Арабатську стрілку заглянули екзотичні гості
  • “Апокаліпсис” на Арабатці

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
15 ноябрь Херсонська команда "Народного фронту" масштабну агітаційну роботу

28 октябрь З Днем автомобіліста і дорожника! - Максим Бурбак

26 октябрь Цікаву відписку отримав від Управління держпраці - Максим Бурбак

23 октябрь В Комітеті виборців України порахували як депутати відвідували засідання парламенту - Максим

22 октябрь В 7-й раз Хотинська центральна районна лікарня отримує гуманітарний вантаж - Максим Бурбак

Топ новини