Каховка
» » Україні потрібна нова управлінська модель з чітким розподілом відповідальності та системою стримувань і противаг. Чинна себе вичерпала

    Україні потрібна нова управлінська модель з чітким розподілом відповідальності та системою стримувань і противаг. Чинна себе вичерпала


    "Ми живемо в час історичних викликів. Однією з відповідей на них є новий національний Основний закон", - написав на своїй сторінці у Facebook в День Конституції, 28 червня, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

    Він нагадав, що цього дня у 1996 році парламент ухвалив Конституцію незалежної України: "Це був складний демократичний процес".

    "Конституційні зміни 2004 і 2014 років відбулися внаслідок революцій, що боролися за справедливість і проти диктатур", - зазначив він.

    "Наразі стверджую, що чинна модель себе вичерпала. Для розвитку Україні потрібна нова управлінська модель з чітким розподілом відповідальності та системою стримувань і противаг", - наголосив лідер "Народного фронту".

    "Стисло моє бачення. Президент - Глава держави, Верховний Головнокомандувач і національний арбітр. Позапартійний. Парламент - творець законів і контролер від імені народу", - підкреслив Арсеній Яценюк.

    На переконання лідера "Народного фронту", депутати повинні мати імунітет "винятково щодо їхньої політичної діяльності". "Парламентарі голосують виключно особисто. За неособисте голосування - кримінальна відповідальність. Рішення у ВР ухвалюються більшістю від присутніх. Кворум - не менше 150 депутатів", - написав він.

    "В Уряду - вся повнота виконавчої влади. Прем'єр-міністр - керівник Уряду, а не заручник політичних ігрищ. Уряд підзвітний парламенту. Члени Уряду можуть бути членами парламенту, вони представляють партії в Уряді й несуть політичну відповідальність", - наголосив Арсеній Яценюк.

    Він також підкреслив, що Президент має мати право на вмотивований розпуск парламенту в спосіб, визначений Конституцією. Парламент може застосувати механізм відповідальності Президента перед народом через відставку в порядку імпічменту.

    "Незалежний, компетентний і доступний для громадян суд. Курс на ЄС та НАТО також закріплюється в Конституції", - написав він.

    "Впевнений, що чинний парламент і Президент зможуть ухвалити нову редакцію Конституції", - наголосив лідер "Народного фронту".

    Влада в Україні служить українському народу: "З цього повинен починатися Основний закон. І так він повинен працювати", - написав Арсеній Яценюк.

    джерело НФ


    Похожие новости
  • Арсеній Яценюк привітав українців з безвізом з ЄС
  • Арсеній Яценюк про рішення Стокгольмського арбітражу: Наша стратегія була правильною. Трирічна битва з "Газпромом" закінчилася перемогою справедливості
  • Арсеній Яценюк після зустрічі з Головою Комітету Місії Червоного Хреста в Україні: Росія несе найвищу відповідальність за злочини проти наших людей
  • Арсеній Яценюк від імені «Народного фронту» вітає позицію ЄНП щодо протидії російській агресії та підтримки України
  • Арсеній Яценюк: Заява Дональда Трампа про припинення агресії Росії та повернення Криму Україні - важливий крок на підтримку нашої держави

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
09 сентябрь Какая же ситуация сейчас на границе с заводом "Крымский титан"

09 сентябрь Фіскали оштрафували Новоолексіївський ринок на 135 тисяч гривень

09 сентябрь "Любов до України неможлива без любові до Херсонщині", - Василь Зеленчук

09 сентябрь Цельные фрукты, тряпки и пластиковые стаканы - вот что кидают жильцы каховских многоэтажек в

08 сентябрь Сьогодні свій 71-й рік святкує великий друг Херсонщини - Андрій Гордєєв

Топ новини