Каховка
» » Професор Сергій Телешун: «Херсонщина - територія, де зручно жити українцю»

    Професор Сергій Телешун: «Херсонщина - територія, де зручно жити українцю»


    Професор Сергій Телешун: «Херсонщина - територія, де зручно жити українцю»

    Доктор політичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Сергій Телешун поспілкувався з представниками херсонських ЗМІ в рамках прес-конференції «Майбутнє України, майбутнє Херсонщини: виклики і перспективи», яка відбулася в залі засідань обласної державної адміністрації.

    «Ми повинні перейти до створення ефективної публічної політики, орієнтованої на соціальний результат. Перед Україною стоїть питання саме внутрішньої реінтеграції, коли вона стає потрібною і конкурентної »,


    - зазначив Сергій Телешун на початку заходу і позначив рейтинг нагальних проблем України, серед яких війна, бідність, міграція кадрів і реформи, що відбуваються без достатньої кількості ресурсів. Але, професор переконаний, що перш за все в Україні потрібно розвивати функціональність влади, результативність і конкурентоспроможність.

    Центральним органам влади професор С. Телешун рекомендує аналізувати наслідки реформ, щоб вчасно переорієнтуватися. Він переконаний, що економіка оживає не через підвищення заробітних плат, а завдяки створенню умов, коли людина хоче більше купувати і тим самим інвестувати в національну економіку. З таким підходом можна повернути і мігрантів, що стане результатом боротьби з бідністю.

    В ході прес-конференції учасники обговорили можливі шляхи виходу України з кризи. Сергій Олександрович вірить в деокупацію, тому запропонував план щодо її здійснення на основі досвіду Балкан, а саме: підтримка не менше 50% населення власне ідеї деокупацію, формування державою чітких планів щодо її реалізації, концентрація ресурсів, підбір кадрів і наявність зовнішнього силового гаранта. Позиція Сергія Телешуна чітка - треба залишити межі, встановлені спочатку з початком незалежності України.

    Що стосується Херсонщини, професор озвучив своє бачення розвитку в нашій області ефективного публічного управління, зокрема, відзначив повернення середнього класу:

    «Херсонщина - територія, де зручно живеться українцю! Херсонщина може стати хабом нових моделей управління не тільки окупованих територій (бо є проблема Криму і біженців), але і для всієї України. Давайте спробуємо на Херсонщині відновити середній клас, на сьогодні в Україні скоротився і становить близько 25 відсотків. Важливо інтегрувати громадян в управління, прийняття публічних рішень, переходити до ефективної публічної влади, коли влада виступає координатором прийняття рішень населенням ».


    Учасників прес-конференції цікавила також тема інформаційної політики, яку сьогодні має здійснювати держава.

    «Ми повинні звертатися до інформаційної демократії. Вопрос власти, європейської спільноти - створити майданчики для адекватного реагування на інформацію, де будуть визначати фейки, брехня, дезінформація », - повідомив Сергій Телешун.

    Час, відведений для спілкування, пройшло швидко, але кожен встиг взяти від зустрічі своє: херсонські журналісти отримали роз'яснення вченого з актуальних проблем, а професор, в свою чергу, висловив ідею створити на Херсонщині дієву майданчик для обговорення питань реформ і державної політики по участі компетентних особистостей.


    Похожие новости
  • До уваги представників ЗМІ!
  • Херсонщину накриють небезпечні смерчі
  • Херсонську державну морську академію відвідала делегація з Нантонского коледжу судноплавства КНР
  • На Херсонщині відбудеться Перший обласний форум
  • Арсеній Яценюк у Варшаві про українсько-польські відносини: Не можемо жити тільки історією. Маємо жити майбутнім, і творити це майбутнє (фото, відео)

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
04 август Оголошено прийом заявок для участі в обласному конкурсі «Краща книга Херсонщини»

04 август Кабмін передбачив три основні сценарії розрахунку ціни на газ

04 август Медичну сенсацію під час проведення операції на мозку зафіксували в Херсонській обласній

03 август Скільки ще голова Сокирянської РДА буде лишатися на своїй посаді? - Максим Бурбак

03 август З цікавістю прочитав публікацію на «Українській правді» - Максим Бурбак

Топ новини