Каховка
» » Ініціатива Мін’юсту щодо створення оперативних штабів захисту аграріїв від рейдерства підтримана Урядом

    Ініціатива Мін’юсту щодо створення оперативних штабів захисту аграріїв від рейдерства підтримана Урядом


    Ініціатива Мін’юсту щодо створення оперативних штабів захисту аграріїв від рейдерства підтримана Урядом

    За ініціативи міністра юстиції, представника партії «Народний фронт» Павла Петренка в регіонах України будуть створені оперативні штаби, покликані боротися зі спробами рейдерських захоплень земель та зібраного урожаю.

    Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Уряду.

    «Щороку ми бачимо одну й ту саму картину. Українські аграрії стають жертвами спроб захоплення врожаю й землі з боку нечистих на руку ділків. Аби протистояти цьому ганебному явищу Уряд прийняв рішення, яким доручив головам облдержадміністрацій спільно з територіальними підрозділами Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Держгеокадастру та аграрними асоціаціями створити на місцях оперативні штаби для захисту аграріїв від рейдерів», - зазначив очільник Мін’юсту.

    Також на керівників областей покладено обов’язок кожні 2 тижні надавати Уряду оперативну інформацію про стан справ у сфері аграрного рейдерства. А до 15 листопада голови ОДА мають підготувати повний звіт за період жнив.

    За його результатами буде ставитися питання щодо можливих кадрових рішень стосовно тих керівників територіальних органів, які сприяли рейдерам чи не вживали жодних заходів для захисту аграріїв.

    Павло Петренко також повідомив, що на рівні Уряду сформована робоча група з представників Мін’юсту, МВС та Міністерства аграрної політики та продовольства, до якої за бажанням можуть долучитися представники прокуратури, профільного комітету Верховної Ради та представники Європейської бізнес-асоціації, громадських спілок «Аграрний Союз України» та «Всеукраїнська аграрна рада», Асоціації «Земельна спілка України», Асоціації фермерів та приватних землевласників України та інших аграрних формувань.

    Нагадаємо, 3 серпня на Херсонщині почав діяти перший штаб оперативного реагування на випадки захоплення земель аграріїв чи зібраного ними збіжжя. Відповідна ініціатива виникла та була реалізована після візиту міністра юстиції Павла Петренка до Херсонської та Миколаївської областей, де він мав зустрічі з представниками сільськогосподарського сектору.



    источник НФ


    Похожие новости
  • Херсонська область першою серед регіонів запустила оперативний штаб захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів
  • Підсумки візиту Міністра юстиції України Павла Дмитрович Петренка на Херсонщину
  • НА ХЕРСОНЩИНІ БУДЕ СТВОРЕНО ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ДЛЯ ЗАХИСТУ АГРАРІЇВ ВІД РЕЙДЕРСЬКИХ ЗАХОПЛЕНЬ ЗЕМЕЛЬ ЧИ ЗБІЖЖЯ, - ПАВЛО ПЕТРЕНКО
  • Херсонці можуть отримати сервіси Мін'юсту не виходячи з власного будинку
  • З ініціативи Арсена Авакова схвалено концепцію розвитку Національної гвардії до 2020 року (відео)

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
12 август 5 выпускников школ Каховского района Херсонщины выбрали русский язык на тестировании ВНО

12 август На Херсонщині розпочинають роботу мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги

11 август На Херсонщине планируют привести в порядок опасную дорогу

11 август На Херсонщине в аквапарке произошел несчастный случай

11 август Каховчане встретились с представителями Евросоюза

Топ новини