Каховка
» » На Херсонщині відкрили завод нано-добрив

    На Херсонщині відкрили завод нано-добрив


    На Херсонщині відкрили завод нано-добрив

    На Херсонщині в рамках Х Міжнародного економічного форуму «Таврійські горизонти» відбулося офіційне відкриття заводу «5 ELEMENT», де випускатимуть нано-добрива, створені за розробками доктора хімічних наук, професора і автора більше як ста патентів Георгія Голика. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

    «Минулого року під час 9-го Міжнародного економічного форуму «Таврійські горизонти» разом з Володимиром Білим (директор НВП — ред.) уклали меморандум про співпрацю під назвою «Завод нано-добрив «5 ELEMENT». Сьогодні ми вже відкриваємо це підприємство. Сума інвестицій склала півтора мільйона доларів, і налічує більше 70 робочих місць», – зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв. І додав: «Я з гордістю хочу сказати, що ми відкриваємо національного виробника мікродобрив, тому що це розробка українського вченого, все це зроблено на українській землі».

    На Херсонщині відкрили завод нано-добрив

    В свою чергу Володимир Білий подякував професору Георгію Голіку, який створив близько 50 препаратів, 150 комбінацій протягом десяти років досліджень, а тепер працюватиме на посаді заступника директора створенного підприємства.

    Виробничо-лабораторний комплекс в місті Гола Пристань Херсонської області має площу понад 2500 м кв., виробничі цехи – 825 м кв.

    Підприємство планує виробляти до 10 тонн мінеральних мікродобрив щорічно. Це чимало, враховуючи, що норми внесення добрив надзвичайно малі (20-56 грамів на 1 га посівів агрокультур). Вони є не токсичними, мають високу швидкість проникнення в клітини рослин з високим коефіцієнтом засвоєння, підвищують врожайність, а також товарний вигляд і якість агропродукції, стимулюють розвиток потужної кореневої системи, а найголовніше — відроджують якісний склад грунтів.

    Тому вже сьогодні «5 ELEMENT» має угоди про співпрацю майже з двома десятками держав, зокрема, з Єгиптом, Суданом, Угандою, Оманом, Литвою, Словаччиною, Чехією, Алжиром, Тунісом, Марокко, Малайзією, Казахстаном тощо.

    У ході відкриття підприємства всім бажаючим провели екскурсію підприємством, а саме продемонстрували наукову лабораторію, промисловий цех та ефективність дії нано-добрив на рослинах в дослідній теплиці.

    джерело Рідна Херсонщина


    Похожие новости
  • У Херсоні готуються до серійного випуску фінсько-українських комбайнів
  • На Херсонщині додалося робочих місць
  • Перспективи альтернативної енергетики на Херсонщині
  • Гордєєв прокоментував ремонт доріг на Херсонщині
  • Аграрії принесли Херсонщині більше 38 млн.грн.

Добавить комментарий
  • wink winked smile am
    belay feel fellow laughing
    lol love no recourse
    request sad tongue wassat
    crying what bully angry
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Запрещено использовать не нормативную лексику, оскорбление других пользователей данного сайта, активные ссылки на сторонние сайты, реклама в комментариях.

Погода
    Погода
    Погода в Каховке

    влажность:

    давление:

    ветер:


Валюта
    Информер курса валют

    ***
Фото новини
події дня
Новi статтi
01 ноябрь Затримання сина міністра МВС – це політичне шоу і боротьба за владу, - заява "Народного фронту"

01 ноябрь Арсен Аваков о принципах и не только

30 октябрь Консультує Міністр юстиції: визначення місця проживання дитини

30 октябрь Графік роботи мобільних консультативних пунктів на поточний тиждень

28 октябрь Відкриття Томашівського мостового переходу через р. Сіверський Донець у Луганській області.

Топ новини
Кто причастен к жестокому убийству пенсионерки в Каховке?
02 октябрь

Кто причастен к жестокому убийству пенсионерки в ...